Τσίπρας: Στόχος μια συμφωνία κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη

Τσίπρας: Στόχος μια συμφωνία κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη μέχρι το τέλος της εβδομάδας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «η διαδικασία θα είναι ταχύτατη για να καταλήξουμε το αργότερο ως το τέλος της εβδομάδας».

«Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα τόσο στο Eurogroup όσο και στη Σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης τις ελληνικές προτάσεις έτσι όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική στρατηγική από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Βασική κατεύθυνση μία συμφωνία κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη», είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «το πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ περιλαμβάνει ως αντάλλαγμα την δέσμευση για επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών στο μεσοπρόθεσμο διάστημα, ένα ισχυρό επενδυτικό πακέτο για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα κυρίως της ανεργίας καθώς και έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους».

Επίσης, δεσμεύτηκε η διαδικασία να είναι ταχύτατη ώστε να υπάρχει μια κατάληξη το αργότερο ως το τέλος της εβδομάδας.

«Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα, η διαδικασία θα είναι ταχύτατη, ξεκινάει από τις επόμενες ώρες με στόχο να καταλήξουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας το αργότερο. Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την προσπάθεια της έχοντας ως ισχυρό όπλο την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που ήταν σαφής, τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας για βιώσιμη συμφωνία που θα τελειώνει τη συζήτηση για Grexit μια και καλή και θα δίνει προοπτική οριστικής εξόδου από την κρίση. Είμαι χαρούμενος να πω ότι στις τοποθετήσεις των συναδέλφων μου συνειδητοποιώ ότι όλοι κατανοούν ότι δεν έχουμε ένα ελληνικό πρόβλημα αλλά ένα ευρωπαϊκό που καλούμαστε όλοι μαζί με ευθύνη να δώσουμε λύση», κατέληξε ο πρωθυπουργός. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή