Μαξίμου: Εφικτή πλέον μια βιώσιμη λύση

Μαξίμου: Εφικτή πλέον μια βιώσιμη λύση

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι εφικτή πλέον μια βιώσιμη λύση και όλα θα κριθούν μέχρι το Σαββατοκύριακο, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις από χώρες που από την αρχή ήταν αρνητικές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Σύνοδος Κορυφής ενημερώθηκε χθες για την πρόταση που ουσιαστικά αποτελεί το «κοινό έδαφος» που λαμβάνει υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τις κοινές θέσεις των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις των θεσμών.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, σήμερα συζητείται η ελληνική πρόταση για πρόγραμμα δύο χρόνων με κοινές προαπαιτούμενες δράσεις, που δεν θα χρειάζεται κάθε τόσο να αλλάζουν ή να προστίθενται καινούργια, ενώ μπήκε στο τραπέζι το θέμα του χρέους, το αναπτυξιακό πακέτο και η χρηματοδότηση του προγράμματος. Αντιθέτως, τονίζει το Μαξίμου, η πρόταση που απορρίφθηκε από το δημοψήφισμα προέβλεπε πακέτο προαπαιτουμένων για χρηματοδότηση μόλις 5 μηνών, νέα προαπαιτούμενα μετά, ενώ δεν υπήρχε καμιά πρόβλεψη για το χρέος.

Οπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, «τo δημοψήφισμα, με ευθύνη συγκεκριμένων συστημάτων, γινόταν πάνω στο ερώτημα "ευρώ ή δραχμή". Μάλιστα υποστήριζαν ότι αν βγει «όχι» αυτομάτως η χώρα θα έβγαινε από το ευρώ και θα είχε ως νόμισμα τη δραχμή! Αυτό σήμερα δεν υφίσταται. Όλοι συζητούν αν θα βρεθεί λύση, ποιά θα είναι αυτή η λύση και πότε θα οριστικοποιηθεί».

Σύμφωνα με το Μαξίμου, η δήλωση του Ντόναλντ Τουσκ είναι χαρακτηριστική του κλίματος που επικράτησε στις συζητήσεις  που δεν αφορά μόνο  την Ελλάδα. Έκανε σαφή αναφορά στις ευρύτερες γεωπολιτικές συνέπειες που θα είχε μια ρήξη χαρακτηρίζοντας αφελή όποιον δεν το καταλαβαίνει.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή