Αμεση βοήθεια από δήμους σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Αμεση βοήθεια από δήμους σε πολίτες που έχουν ανάγκη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προγράμματα «άμεσης βοήθειας» έχουν θέσει σε εφαρμογή τις τελευταίες ημέρες οι δήμοι σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν τους πολίτες. Πρόκειται για διεύρυνση των υφιστάμενων κοινωνικών προγραμμάτων που λειτουργούσαν στους δήμους, ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των τελευταίων ημερών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και σε δήμους μεσοαστικούς ή αστικούς, όπως η Ηλιούπολη και του Παπάγου, οι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης και προμήθειας φαρμάκων, καθώς διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα με κλειστές τις τράπεζες.

Στην Ηλιούπολη από το 2011 λειτουργεί η «Κουζίνα για όλους», ένα εστιατόριο που στεγάζεται σε χώρο του δήμου με την υποχρέωση να παρέχει γεύματα με δύο ευρώ στους δημότες. «Οταν έκλεισαν οι τράπεζες, πολλοί πολίτες μας τηλεφωνούσαν και ζητούσαν βοήθεια. Κυρίως χαμηλοσυνταξιούχοι. Αποφασίσαμε λοιπόν να καταβάλουμε ένα ποσό στην “Κουζίνα” ώστε να παρέχει δωρεάν ένα πλήρες γεύμα για όλους για κάποιες ημέρες», λέει ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλειος Βαλασόπουλος. Και κάλεσε τους δημότες να αφήσουν «χώρο» στα δωρεάν γεύματα για εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Στο κοινωνικό φαρμακείο του δήμου με τη συνταγή του γιατρού τους μπορούν να καταφεύγουν όσοι δημότες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ζητεί από τους πολίτες που «έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τρόφιμα, στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού, Περικλέους 55 (08.00 – 15.00 στο Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας, τηλ. 213-20.02.894) και φάρμακα τα οποία δεν έχουν λήξει στα Δημοτικά Πολυϊατρεία, προκειμένου να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη». Ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος εξηγεί ότι ο δήμος προσπαθεί να προετοιμαστεί για τις ανάγκες που σιγά σιγά προκύπτουν. Το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου θα διαθέσει άμεσα 20.000 φάρμακα. Στα τηλέφωνα 213-20.02.894 (07.00 – 15.00) και 213-20.02.891 (15.00 – 23.00) μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες για να αναφέρουν οποιοδήποτε πρόβλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή