Τουρκικές υπερπτήσεις στο Φαρμακονήσι

Τουρκικές υπερπτήσεις στο Φαρμακονήσι

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμη χαμηλή πτήση, ελικοπτέρου της τουρκικής ακτοφυλακής αυτή τη φορά, που εμπεριέχει έντονα το στοιχείο της στρατιωτικής πρόκλησης, καταγράφηκε χθες, γεγονός που έρχεται να προστεθεί σε πληθώρα παρόμοιων περιστατικών στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής ΑΒ-412 πραγματοποίησε πτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι στα 400 πόδια και στη συνέχεια πάνω από το Κουνελονήσι στα 500 πόδια, που βρίσκεται νότια του Αγαθονησίου.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με αξιόπιστες διπλωματικές πηγές, ότι τα δεκάδες διαβήματα του ελληνικού ΥΠΕΞ προς το αντίστοιχο τουρκικό δεν λαμβάνονται καν υπόψη και απορρίπτονται, συνήθως με εξόφθαλμα διάτρητη επιχειρηματολογία. Οταν γίνονται διαβήματα για παραβιάσεις χωρικών υδάτων οι Τούρκοι διπλωμάτες απαντούν ότι το πλοίο πραγματοποιούσε αβλαβή διέλευση ή έγινε λάθος, όταν παραβιάζεται ο εθνικός εναέριος χώρος δηλώνουν ότι έγινε κατά λάθος, ενώ για τις πτήσεις πάνω από νησιά είτε δεν απαντούν είτε προβάλλουν δικαιολογίες περί διεθνούς εναερίου χώρου, απάντηση που προκαλεί θυμηδία.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες, από την εξαγγελία του δημοψηφίσματος μέχρι προχθές, οπότε σημειώθηκαν παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, δεν υπήρξε ουσιαστική τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο, αλλά από τη Δευτέρα η συμπεριφορά της Αγκυρας επανέρχεται στον…κανονικό της ρυθμό, προκαλώντας και αντίστοιχες αντιδράσεις από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή