Μοσκοβισί: «Game over» αν ο Τσίπρας δεν καταθέσει αποδεκτές προτάσεις

Μοσκοβισί: «Game over» αν ο Τσίπρας δεν καταθέσει αποδεκτές προτάσεις

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Αθήνα έχει μόνο ένα βέλος στη φαρέτρα της. Αυτό σημαίνει ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να γίνουν αποδεκτές από τους πιστωτές. Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν πράξει σωστά, τότε το παιχνίδι θα τελειώσει και όλα θα χαθούν», αναφέρει ο Πιερ Μοσκοβισί σε κείμενό του το οποίο ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

«Η Ευρωζώνη επιθυμεί μόνο ένα σενάριο για την Ελλάδα, την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη» τονίζει, προσθέτοντας ότι σ’ αυτό έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας.

«Κάθε άλλο σενάριο θα αποτελεί μία συλλογική αποτυχία» συμπληρώνει Επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδιος για οικονομικά θέματα, τονίζοντας παράλληλα:

«Δεν πρέπει να γίνει η Ελλάδα αποδιοπομπαίος τράγος, παράδειγμα της τιμωρίας όσων έχουν παραστρατήσει στο όνομα μιας ηθικολογικής ανάγνωσης της οικονομικής κατάστασης της χώρας».

«Υπάρχουν επίσης και όσοι θέλουν να κάνουν την ελληνική περίπτωση πεδίο πειραματισμού για την οικονομική κι δημοσιονομική ανευθυνότητα. Οι ιεροκήρυκες και οι πυρομανείς. Αυτοί είναι που μπορούν ή που θέλουν να δουν την συμφωνία να αποτυγχάνει», συμπληρώνει.

Το παράθυρο ευκαιρίας για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα κλείνει οριστικά την Κυριακή αναφέρει επίσης ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος ωστόσο υπογραμμίζει ότι οι δανειστές θα πρέπει να προχωρήσουν σε μέτρα μείωσης του ελληνικού άχθους από το δημόσιο χρέος, αν η Ελλάδα δείξει με πειστικό τρόπο ότι είναι πρόθυμη να προωθήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες.

Υπογραμμίζει επίσης το εποικοδομητικό πνεύμα με το οποίο προσήλθαν στις τελευταίες συνόδους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή