Συνέχεια με «Θείο Δράμα» στο Φεστιβάλ των Θηβών

Συνέχεια με «Θείο Δράμα» στο Φεστιβάλ των Θηβών

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νεοσύστατο φεστιβάλ που μελετά την ιστορία της Θήβας, με τίτλο «Σφίγγα 2015-Οι κρυμμένες Θήβες», δίνει στο φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι μια ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα διάσταση. Η ομάδα δράσης του φεστιβάλ, παρά τα προβλήματα, αποφασίζει να συνεχίσει κανονικά τις εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως τον Νοέμβριο.

Η επόμενη παράσταση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα (19/7), στο θέατρο «Μοσχοποδίου-Μελίνα Μερκούρη» στη Θήβα. Πρόκειται για την παρουσίαση του έργου «Θείο Δράμα» (αγνώστου συγγραφέα), σε διασκευή, σκηνοθεσία και διδασκαλία της Μαρίας Φραγκή, το μοναδικό θεατρικό κείμενο που διασώζεται πλήρως από όλη τη βυζαντινή περίοδο, υλικό μεγάλης σημασίας για την εξέλιξη του αρχαίου δράματος και αντικείμενο μελέτης για τις σχέσεις του θρησκευτικού δράματος με την αρχαία ελληνική τραγωδία.

Το Διεθνές Φεστιβάλ των κρυμμένων Θηβών είναι ένα θεματικό καλλιτεχνικό πρότζεκτ στον αστικό και κοινωνικό χώρο της Θήβας, μιας νεοελληνικής παραμελημένης πόλης, η οποία διαθέτει μακρά ιστορία και ένα μεγάλο διαχρονικό πολιτισμικό απόθεμα. Το φεστιβάλ (ψυχή της διοργάνωσης ο Κων. Αγγέλου) έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπ. Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και του δήμου Θηβαίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή