Περίεργες ιστορίες με χρεώσεις σε… δραχμές

Περίεργες ιστορίες με χρεώσεις σε… δραχμές

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ανεξήγητη ιστορία μεταφέρει το Bloomberg, αναφερόμενο στην υπόθεση ενός δημοσιογράφου του, που βρέθηκε στην Αθήνα μεταξύ 28 Ιουνίου και 4 Ιουλίου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του διεθνούς πρακτορείου, ο δημοσιογράφος διέμεινε στο ξενοδοχείο Hilton και πλήρωσε με πιστωτική κάρτα εκδόσεως της Citigroup Inc, η οποία χρεώθηκε σε δραχμές αντί για ευρώ! Στην ιστοσελίδα δημοσιεύεται η αποτύπωση της συναλλαγής μέσα από το web banking που δείχνει ότι η χρέωση για τη διαμονή ήταν 217,2 δραχμές, ενώ σε διπλανό σημείο αναφέρεται και το ισόποσο σε δολάρια, δηλαδή 241,04 δολάρια. Οι συντάκτες του δημοσιεύματος σχολιάζουν ότι η μετατροπή του ποσού από δραχμές σε δολάρια έγινε με βάση την τρέχουσα ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο και κάνουν εκτενή αναφορά στα σχέδια επανόδου στη δραχμή. Από την πλευρά πάντως τόσο της Citigroup όσο και της Visa αρνήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός.

Καταργήθηκαν προσωρινά τα εγχώρια τμήματα πωλήσεων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο. Τα τηλέφωνα δεν χτυπούν τις τελευταίες 10 μέρες, λόγω της τραπεζικής αργίας, και συνεπώς οι εταιρείες αποφάσισαν να μεταφέρουν το προσωπικό τους στο τμήμα των παραγγελιών από το εξωτερικό, εφόσον βέβαια έχουν δραστηριότητα σε άλλες χώρες. Οι αντοχές των περισσοτέρων επιχειρήσεων σε αποθέματα δεν ξεπερνούν τον Ιούλιο, ενώ, όπως τονίζουν αρκετοί επιχειρηματίες, «το θέμα δεν είναι μόνο ότι έχει χαθεί έτσι κι αλλιώς η χρονιά, αλλά τι κλίμα θα αντιμετωπίσουμε όταν θα πρέπει να ανανεώσουμε τα υφιστάμενα συμβόλαια με τους διεθνείς πελάτες μας».

Τα 2 «καρφιά» του Γιάνη

Επιτέλους απελευθερώθηκε πλήρως! Ο λόγος για τον τέως υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος μιλώντας χθες στο καφενείο της Βουλής «χαλαρά» και χωρίς τον τίτλο του υπουργού, αλλά απλώς του βουλευτή, έριξε δύο καρφιά, τα οποία, όσο άνετος κι αν ήταν πριν, δεν θα τα έριχνε. Το ένα αφορά τον θεσμό του Ευρωκοινοβουλίου. Μία μέρα μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Βαρουφάκης αμφισβήτησε τον ρόλο αυτού του οργάνου, καθώς, όπως είπε, δεν έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει αποφάσεις. Το δεύτερο, αφορά τον κ. Σόιμπλε. Εως τώρα, ασκούσε κριτική στον Γερμανό υπουργό, αλλά με το γάντι. Χθες, ανέφερε ότι ο κ. Σόιμπλε έχει σαφή στρατηγική να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ.

Πληρώνουν φόρους, αλλά όχι τραπεζικά δάνεια

Μπορεί οι φορολογούμενοι να έσπευσαν να πληρώσουν υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο υπό τον φόβο «κουρέματος» των καταθέσεων, ωστόσο αυτό δεν έγινε και στα δάνεια. Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, δεν υπήρξε καμία αντίστοιχη βιασύνη για τα τραπεζικά δάνεια. Υπογραμμίζουν ότι ένα μεγάλο μέρος των δανειοληπτών κάνει χρήση της τραπεζικής αργίας, σύμφωνα με την οποία δεν θεωρούνται ληξιπρόθεσμα τα δάνεια που δεν θα πληρωθούν κατά τη διάρκεια της αργίας. Στελέχη τραπεζών εκτιμούν ότι, αν υπάρξει συμφωνία, οι τράπεζες θα μπορούσαν να ανοίξουν την προσεχή Τρίτη.

«Ναι στην Ελλάδα» λένε Γερμανοί tour operators

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό έδωσε ο κ. Ντίτμαρτ Γκουντζ, διευθύνων σύμβουλος του FTI, τέταρτου μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού στη Γερμανία. Ο Γκουντζ θα πραγματοποιήσει τις καλοκαιρινές διακοπές του στη χώρα μας. Οπως ανέφερε σύντομα, ο όμιλος θα ολοκληρώσει νέα επένδυση στην Ελλάδα, ενώ για την τρέχουσα σεζόν οι κρατήσεις δείχνουν την ίδια δυναμική με αυτή του 2014, η οποία ήταν εξαιρετική χρονιά. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η νέα γενιά της Ελλάδας μπορεί να δει το μέλλον της μέσα από το μέλλον της Ευρώπης, αλλά, για να γίνει αυτό, πρέπει να εξασφαλιστεί ότι η χώρα προσφέρει ασφάλεια, σταθερότητα, υποδομές, αξιοπιστία και προβλεψιμότητα. Εξάλλου, ο γερμανικός τουριστικός όμιλος L’-Tur, που ειδικεύεται στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής, προκειμένου να στηρίξει τις πωλήσεις του για τη χώρα μας, σχεδιάζει καμπάνια με τίτλο «Ναι στην Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή