Αυτοσχέδια ναρκωτικά προκαλούν δηλητηριάσεις

Αυτοσχέδια ναρκωτικά προκαλούν δηλητηριάσεις

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

BΑΡΣΟΒΙΑ. Τουλάχιστον 200 Πολωνοί αρρώστησαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Κατοβίτσε μετά τη χρήση αυτοσχέδιων ψυχοτρόπων φαρμακευτικών σκευασμάτων που είχαν παρασκευαστεί σε οικιακά εργαστήρια. Για την υπόθεση, η πολωνική αστυνομία συνέλαβε ήδη οκτώ άτομα, τα οποία διακινούσαν τα επικίνδυνα σκευάσματα. Τα φάρμακα, όπως ανακοινώσαν οι Αρχές, κατά την πώλησή τους είχαν τη μορφή σκόνης ή πολτοποιημένων φύλλων και έφεραν σήμανση, στην οποία αναφερόταν ότι δεν θα έπρεπε να ληφθούν διά του στόματος, κάτι που επέτρεπε στους πωλητές να κάνουν χρήση μιας γκρίζας περιοχής του νόμου και να τα πωλήσουν στην αγορά. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η δράση των σκευασμάτων αυτών ήταν εκατονταπλάσια από αυτή της μαριχουάνας. Οι 200 χρήστες του αυτοσχέδιου σκευάσματος κατέληξαν στο νοσοκομείο του Κατοβίτσε με συμπτώματα δηλητηρίασης. Η Πολωνή πρωθυπουργός, Εύα Κόπατς, δήλωσε χθες ότι η κυβέρνησή της θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να παταχθεί η λαθραία παρασκευή σκευασμάτων, ενώ οι υγειονομικές Αρχές απηύθυναν έκκληση στους Πολωνούς καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν τέτοια πράγματα.

Οπως αποκαλύπτεται από δημοσκόπηση που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, η πλειοψηφία των Πολωνών τάσσονται υπέρ της νομιμοποίησης της ιατρικής μαριχουάνας. Συνολικά, το 68% των Πολωνών δήλωσαν ότι θέλουν τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης. Από αυτούς, το 42% θέλει να αγοράζεται η ιατρική μαριχουάνα μόνο με ιατρική συνταγή, ενώ, αντιθέτως, το 26% επιθυμεί ελεύθερη πρόσβαση στην εξαρτησιογόνο ουσία. Επίσης, ένα 18% δεν επιθυμεί τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για οποιονδήποτε λόγο, ενώ το 14% απάντησε «δεν ξέρω ή δεν απαντώ».

Στις αρχές του έτους, η ιατρική μαριχουάνα εμφανίστηκε στα πρωτοσέλιδα των πολωνικών εφημερίδων, όταν ιατρός παιδιατρικού νοσοκομείου εισήγαγε μαριχουάνα από την Ολλανδία, προκειμένου να θεραπεύσει ένα παιδί που πάθαινε επικίνδυνους σπασμούς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή