5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πέμπτη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου μας προσκαλεί σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά του νοτιανατολικού Αιγαίου. Ένα φεστιβάλ σε ένα ακριτικό νησί που κατάφερε μέσα σε πέντε χρόνια να γίνει σημείο συνάντησης και πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες και κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο.

 Το φετινό Φεστιβάλ εστιάζει σε μεμονωμένους ήρωες και παρουσιάζει ξεχωριστά πορτραίτα κινηματογραφικών χαρακτήρων, προβάλλοντας τις δυσκολίες, τα πάθη ή τις κωμικές τους στιγμές. Στo πλαίσιo του Φεστιβάλ θα προβληθούν 51 ταινίες, ντοκιμαντέρ, μυθοπλασίας μεγάλου μήκους καθώς και μικρού μήκους, οι οποίες επιλέχθηκαν, ανάμεσα από 2.500 ταινίες, από την επιτροπή του Φεστιβάλ.

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου-1

Photo: ΕΛΕΝΗ ΒΟΥΡΤΣΗ

Όπως κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν 10 σεμινάρια, εργαστήρια και ομιλίες διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών και κινηματογραφιστών. Επιπλέον, φέτος για δεύτερη χρονιά, το IFFP παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά τη συνεργασία του με τo Sundance Channel δημιουργώντας μία δίοδο επικοινωνίας με κινηματογραφιστές και ταινίες του εξωτερικού με κοινό άξονα τη δημιουργικότητα στις ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές σε όλο τον κόσμο. Φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διεξάγεται, με την υποστήριξη του ΟΤΕ TV, ο Διαγωνισμός Σεναρίου Μικρού Μήκους για Έλληνες σεναριογράφους. Οι δημιουργοί των 10 επικρατέστερων σεναρίων θα ταξιδέψουν στην Πάτμο, όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις προβολές, τις ομιλίες καθώς και τα εξειδικευμένα σεμινάρια που έχουν σχεδιαστεί για τον διαγωνισμό και ο νικητής θα δει το σενάριο του να παίρνει ζωή, σε παραγωγή ΟΤΕ ΤV. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι σημαντικοί εκπρόσωποι του ελληνικού κινηματογράφου όπως ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης και η παραγωγός Αλεξάνδρα Μπούσιου. Το νικητήριο σενάριο του περσινού διαγωνισμού Luz θα κάνει πρεμιέρα πριν την ανακοίνωση του φετινού νικητή.

Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και κινηματογραφιστές συνεργάζονται εδώ και πέντε χρόνια, ενώνοντας τις δυνάμεις τους και δείχνοντας τη δουλειά τους στο κοινό που συγκεντρώνεται από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό στην Πάτμο. Μια ζωντανή και δυναμική πολιτιστική κοινότητα, ένα γόνιμο περιβάλλον που ενώνει διαφορετικούς πολιτισμούς και ιδέες, αυτό είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου.

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου-2

 

ΙFFP / ∆ιεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου

21, 23-29 Iουλίου | Πάτμος www.iffp.gr

Είσοδος: 3euro ανά προβολή ή σεμινάριο. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε pass με 30euro το οποίο σας εξασφαλίζει πλήρη πρόσβαση στις ταινίες και σεμινάρια του φεστιβάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή