6 μυστικά για ‘γρήγορο’ μεταβολισμό

6 μυστικά για ‘γρήγορο’ μεταβολισμό

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι άνθρωποι που τρώνε ένα υγιές πρωινό, δεν καταπονούν τον οργανισμό τους με αυστηρές δίαιτες και γυμνάζονται τακτικά ακολουθούν μια ισορροπημένη καθημερινότητα που τους βοηθά να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους. Εντούτοις, κάποιες φορές ο μεταβολισμός αλλά και η ζυγαριά ‘κολλάει’ και δεν επιτρέπει στον οργανισμό μας να χάσουμε κιλά εύκολα. Ανακαλύψτε 6 μυστικά για να αποκτήσετε πιο ‘γρήγορο’ μεταβολισμό και να χάσετε το περιττό βάρος:

1.Καταναλώστε τις θερμίδες που πρέπει:Ο μεταβολισμός είναι ουσιαστικά η διαδικασία που μετατρέπει το φαγητό που καταναλώνουμε σε ενέργεια, για αυτό καλό είναι να γνωρίζουμε πόσες θερμίδες χρειαζόμαστε καθημερινά (ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τα κιλά μας) για να λειτουργήσει σωστά ο οργανισμός μας. Όταν τρώμε λιγότερες από όσες πρέπει συνήθως χάνουμε κιλά, ενώ όταν τρώμε περισσότερες από όσες καίμε, παχαίνουμε.

2.Μειώστε ή κάψτε τις θερμίδες: Για να ξεκινήσει να τρέχει ο μεταβολισμός, πρέπει είτε να κόψουμε 500 θερμίδες περίπου από όσες καταναλώνουμε καθημερινά είτε να κάψουμε 500 θερμίδες με σωματική άσκηση.

3.Διατροφή: Μετά από ένα μήνα γυμναστική, ο οργανισμός έχει μπει στη δική του ρουτίνα  για αυτό αν κολλήσει η ζυγαριά μετά από ένα διάστημα, καλό είναι να συνδυάσετε την συχνή γυμναστική με μια δίαιτα.

4. Γυμναστική: Ο μεταβολισμός ‘ξυπνάει’ με συγκεκριμένες ασκήσεις, για αυτό πριν αναρωτηθείτε γιατί δεν χάνετε κιλά παρόλο που κάνετε γυμναστική, προσπαθήστε να κάνετε πιο συχνά ασκήσεις με βάρη τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

5. Μην καταφεύγετε σε ‘γρήγορες’ και συχνές δίαιτες: Όσοι κάνουν μια αυστηρή δίαιτα και μετά ξαναπαίρνουν τα κιλά που έχασαν, τείνουν να έχουν πιο αργούς μεταβολισμούς.

6.Πείτε ‘ναι’ στα βραδινά σνακ: Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Floridaτων Η.Π.Α., αν καταναλώσουμε 150 θερμίδες μισή ώρα πριν κοιμηθούμε, ενισχύουμε τον μεταβολισμό μας το επόμενο πρωί. Ιδανικές επιλογές είναι το γάλα ή λίγο τυρί κότατζ, ενώ καλό είναι να το δοκιμάσετε μόνο αν γυμνάζεστε συχνά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή