Vaute Couture:Η πρώτη vegan brand

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Leanne Mai-LyHilgart ξεκίνησε να δουλεύει ως μοντέλο ενώ ταυτόχρονα ήταν ακτιβίστρια υπερασπιζόμενη όλη της ζωή τα δικαιώματα των ζώων. Η επιθυμία της να αλλάξει τον κόσμο, την οδήγησε στην ίδρυση της πρώτη vegan fashion brand, το ‘Vaute Couture’ που κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις στον χώρο της μόδας. Η νεαρή επιχειρηματίας εξήγησε στο περιοδικό Nylonπως κατάφερε να κάνει το Brandτης επιτυχημένο και πως συνδυάζει τον ακτιβισμό με την μόδα.

«Ως ακτιβίστρια όλη μου τη ζωή, πάντα ήθελα να βρω ένα τρόπο να είμαι αποτελεσματική. Σε μια επιχείρηση, κάθε στοιχείο της παραγωγής μπορεί να κάνει καλό ή κακό, κάτι που μπορεί να έχει επίδραση στον κόσμο συγκριτικά με όλα όσα θα μπορούσα να κάνω μόνη μου» δήλωσε η Hilgart στο αμερικάνικο περιοδικό για την απόφασή της να δημιουργήσει μια επιχείρηση που θα σέβεται τα δικαιώματα των ζώων. «Όλα τα πλάσματα δεν είναι μηχανές και δεν θα έπρεπε να αναλύονται και να αντιμετωπίζονται ως τέτοιες» πίστευε πάντα χωρίς βέβαια να ξέρει «πως θα ήταν η εταιρεία μου, αφού δεν είχα εμπειρία στην βιομηχανία της μόδας». 

Vaute Couture:Η πρώτη vegan brand-1

Photo: Jessica-Joan Causing @VauteCouture

Η Hilgart σπούδασε ενώ δούλευε ως μοντέλο στο Hong Kong και τότε είχε την ιδέα να ξεκινήσει μια εταιρεία με vegan ρούχα. Αρχικά πίστευε ότι δεν υπήρχε ζήτηση στην αγορά για κάτι τέτοιο , όμως αποφάσισε να το παραβλέψει: «Εάν το δω σαν μια ευκαιρία να καινοτομήσω στα υφάσματα, τότε δεν έχει σημασία αν ενδιαφέρεσαι για τα ζώα όσο εγώ, απλά θέλεις ένα όμορφο, ζεστό παλτό, κι έτσι η αγορά είναι ατελείωτη» σκέφτηκε και πήρε την απόφαση να πει στις γυναίκες που δεν είχαν σκεφτεί μέχρι πρότινος την δύναμη που έχουν οι επιλογές τους στα ρούχα ή το φαγητό ότι μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Το Vaute Couture ιδρύθηκε το 2008 και λάνσαρε επίσημα την κολεξιόν της το καλοκαίρι του 2009. Παρά το γεγονός ότι η Hilgart ξεκίνησε την εταιρεία της σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, η επιτυχία δεν άργησε να έρθει. Αμέσως άρχισε να λαμβάνει παραγγελίες για ρούχα: «Όταν βρίσκεις μια αποστολή για την οποία νιώθεις ευθύνη να ολοκληρώσεις μαθαίνεις γρήγορα πότε πρέπει να ρισκάρεις και πώς να κινηθείς» εξηγεί τονίζοντας ότι μαζί με την ομάδα της ξεκίνησε να εκπαιδεύει το κοινό για τα δικαιώματα των ζώων, για την προστασία του περιβάλλοντος  δουλεύοντας «σαν κόρη επιστήμονα αλλά σαν ένα κορίτσι που σχεδιάζει τα ρούχα της στο υπνοδωμάτιό της για τις φίλες της».

Vaute Couture:Η πρώτη vegan brand-2

Photo: Mia Mandela @VauteCouture

Η Hilgart που αυτή τη στιγμή επεκτείνει το δίκτυο καταστημάτων της, πιστεύει ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι το γεγονός ότι βάζει προτεραιότητες και κρατά ισορροπία ανάμεσα σε μια υγιή επαγγελματική και προσωπική ζωή.  Κι αυτό που την κάνει να συνεχίζει εκτός από τα θετικά σχόλια των πελατών της είναι, όπως λέει χαρακτηριστικά, ότι «κάθε φορά που περνάει την μέρα μου σε καταφύγια ζώων και αγκαλιάζω αγελάδες και πρόβατα σκέφτομαι ότι μια μέρα κανείς δεν θα φοράει τους φίλους τους ή τις οικογένειές τους!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή