6 λόγοι που εξηγούν γιατί αισθάνεστε συνέχεια κουρασμένοι

6 λόγοι που εξηγούν γιατί αισθάνεστε συνέχεια κουρασμένοι

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έλλειψη ύπνου δεν είναι η μοναδική αιτία που νιώθετε κουρασμένη. Μικρές καθημερινές συνήθειες μπορεί να ‘ρουφούν’ την ενέργειά σας και να σας εξαντλούν σωματικά και ψυχικά. Ανακαλύψτε τους λόγους που νιώθετε συνέχεια κούραση και προσπαθήστε να ακολουθήσετε ένα πιο ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο ζωής.

1.Δεν πίνετε αρκετό νερό: Εάν δεν πίνετε καθημερινά αρκετό νερό μπορεί να νιώθετε κούραση, σύμφωνα με την αμερικανίδα διατροφολόγο AmyGoodson που προειδοποιεί ότι ακόμα και μια μικρή αφυδάτωση επηρεάζει τον οργανισμό μας.

2.Δεν τρώτε τροφές πλούσιες σε σίδηρο: Η έλλειψη σιδήρου μας κάνει να νιώθουμε αδυναμία, γιατί ως αποτέλεσμα λιγότερο οξυγόνο ταξιδεύει στους μύες και τα κύτταρα. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως οι ξηροί καρποί, τα φυλλώδη λαχανικά, τα φασόλια, τα αυγά, το άπαχος κρέας.

3.Δεν τρώτε πρωινό: Το πρωινό μας δίνει την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε μέσα στην μέρα, για αυτό είναι απαραίτητο. Προτιμήστε ένα γεύμα με φυτικές ίνες, άπαχη πρωτεΐνη και καλά λιπαρά.

4.Τρώτε ‘γρήγορο’ φαγητό: Τα συσκευασμένα προϊόντα και το γρήγορο φαγητό περιέχουν αρκετή ζάχαρη και συστατικά που ανεβάζουν το σάκχαρο στο αίμα. Προτιμήστε κοτόπουλο, καστανό ρύζι, σολομό και γλυκοπατάτες όταν τρώτε έξω.

5.Κρασί πριν κοιμηθείτε; Μπορεί ένα ποτήρι κρασί να σας χαλαρώνει, όμως το αλκοόλ πριν τον ύπνο διαταράσσει το νευρικό σύστημα και δεν σας επιτρέπει να κοιμηθείτε καλά.

6.Ξενυχτάτε το σαββατοκύριακο: Ιδανικά καλό είναι να κοιμάστε νωρίς και την ίδια ώρα κάθε βράδυ, αφού ένα ξενύχτι μπορεί να επηρεάσει την εβδομάδα σας. Αν ξενυχτήσετε προτιμήστε να ξυπνήσετε νωρίς και να κοιμηθείτε το μεσημέρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή