Λευκές μέρες

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαχρονικό σύμβολο αισθησιασμού και θηλυκότητας, η λευκή δαντέλα ρίχνει το ανάλαφρο πέπλο της στις πασαρέλες της σεζόν.

Λευκές μέρες-1

Givenchy Haute Couture FW '98

Λευκές μέρες-2

LOUIS VUITTON, SS ’15

Λευκές μέρες-3

VALENTINO, SS ’15

Λευκές μέρες-4

ERDEM, SS’15

Λευκές μέρες-5

CHLOÉ, SS ’15

Επιβλητική, ρομαντική και λεπτοδουλεμένη, η λευκή δαντέλα συμβολίζει διαχρονικά την αθωότητα αλλά και τη σαγήνη. Τόσο η δεξιοτεχνία όσο και η ανάλαφρη αίσθησή της μάγευαν ανέκαθεν τους δημιουργούς, από την πρώτη της εμφάνιση το 16ο αιώνα μέχρι τις πασαρέλες των μεγαλύτερων σύγχρονων σχεδιαστών, με τον Alexander McQueen να την έχει χαρακτηρίσει μια «εκλεπτυσμένη μορφή τατουάζ». Αν και συνδεδεμένη με ιερά μυστήρια και περίτεχνα εντυπωσιακά νυφικά, η λευκή δαντέλα μεταμορφώνεται ανά τις δεκαετίες, άλλοτε σε πολυτελείς δημιουργίες υψηλής ραπτικής ή ανάλαφρα καφτάνια των ’70s, κι άλλοτε με διττό συμβολισμό, όπως στις εμφανίσεις της Madonna την εποχή του Like A Virgin. Χωρίς να απουσιάζει ποτέ αισθητά από τις πασαρέλες, αυτήν τη σεζόν η λευκή δαντέλα κάνει δυναμική εμφάνιση ως μια από τις κυριότερες τάσεις.

Λευκές μέρες-6

Christos Costarellos, Άνοιξη 2015

Λευκές μέρες-7

Clutch bag Alexander McQueen

Λευκές μέρες-8

Πέδιλο Nicholas Kirkwood

Λευκές μέρες-9

Derbies Givenchy

Λευκές μέρες-10

Tσάντα  AlaÏa

Οι σχεδιαστές δίνουν έμφαση σε ολόλευκα ανάλαφρα φορέματα που δεν θυμίζουν σε τίποτα νυφικές δημιουργίες, με κυρίαρχη τη ρετρό διάθεση της δεκαετίας του ’70 και τους ψηλούς κλειστούς γιακάδες στους Chloé και Louis Vuitton, αλλά και με μια ροκ αισθητική στο Givenchy, όπου ο Riccardo Tisci τη συνδυάζει με ψηλές δερμάτινες μπότες. Ο έντονα ερωτικός της χαρακτήρας, που πότε καλύπτει και πότε αποκαλύπτει τη γυναικεία σιλουέτα, χαρίζει για άλλη μια φορά αισθησιασμό στις προτάσεις της σεζόν.

 

EVERETT/WWW.IML.GR. CORBIS/SMARTMAGNA.COM. KEYSTONE/GETTY IMAGES/IDEAL IMAGE. NEW YORK DAILY NEWS/GETTY IMAGES/IDEAL IMAGE

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή