Sandra Choi: Στιλ σε κάθε βήμα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Sandra Choi, η καλλιτεχνική διευθύντρια του πιο διάσημου brand γυναικείων παπουτσιών, Jimmy Choo, μίλησε στην Vogue για την άνεση και την κομψότητα των ψηλοτάκουνων παπουτσιών με αφορμή την έκθεση του μουσείου Victoria&Albert του Λονδίνου, με τίτλο ‘Shoes:Pleasure&Pain’ (Παπούτσια: Ευχαρίστηση και Πόνος). Φορώντας ένα κομψό ψηλοτάκουνο Jimmy Choo με ύψος τακουνιού 14 εκατοστά, μάλλον θα μπορούσε να αντέξει κανείς για περίπου 4 ώρες, πιστεύει η Choi που έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση της εταιρείας από το 2013.

«Εξαρτάται από το πόσο όμορφη φαίνομαι» λέει αστειευόμενη για τον χρόνο που αντέχει η ίδια στα ψηλοτάκουνα Jimmy Choo της, εξηγώντας ότι εξαρτάται από  την κομψότητα της γόβας, τον χρόνο που αντέχεις τον πόνο αλλά και την εκδήλωση στην οποία πρέπει να πας. Η ίδια προτιμά τα flat παπούτσια, όπως και πολλοί συνάδελφοί της, οι οποίοι έχουν κάτω από το γραφείο τους τουλάχιστον 3 διαφορετικά ζευγάρια παπούτσια για να αλλάζουν.

Ξεκινώντας ως μαθητευόμενη σε ηλικία 17 ετών στην εταιρεία, η Choi θυμάται την επιτυχία του brandμετά τη δημοφιλή σειρά ‘Sex and the City’, όπου η πρωταγωνίστρια φορούσε καθημερινά τα αγαπημένα της Jimmy Choo: «Τη δεκαετία του ’90 όλα είχαν να κάνουν με τους celebrities» εξήγησε αναφερόμενη στα media αλλά και τη σειρά που όχι μόνο αναφέρονταν στο brand αλλά εστίαζαν και στη συναισθηματική σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα παπούτσια τους. «Θα μπορούσε να είχε αγοράσει ένα σπίτι στο Manhattan» λέει για την Carrie Bradshaw που δεν μπορούσε να πληρώσει το διαμέρισμά της επειδή είχε ξοδέψει όλα της τα λεφτά σε παπούτσια, αλλά «ήταν ευτυχισμένη».

Τα Jimmy Choo κέρδισαν την φήμη τους, όμως, και στο κόκκινο χαλί των Oscarsκαι άλλων σημαντικών εκδηλώσεων. Μπορεί ν κρύβονταν κάτω από τις μακριές τουαλέτες αλλά έδιναν δύναμη και στιλ στις stars, όπως εξηγεί η Choi: «Σε κάνουν να νιώθεις καλά, είναι σέξι». Η Sandra Choi αναφέρει ως επιρροές της τον Roger Vivier αλλά και τον Salvatore Ferragamo, ενώ πιστεύει ότι ακόμα υπάρχουν σημαντικοί σχεδιαστές παπουτσιών που θα ανακαλυφτούν στο μέλλον: «Οι καλύτεροι μάλλον αναμένονται να έρθουν. Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω», λέει. Η συμβουλή που δίνει στους νέους σχεδιαστές είναι να βρουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται: «Εάν έχετε μια ιδέα και σας ευχαριστεί τότε παρουσιάστε την στον κόσμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή