Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κλειστές τις κάμερες εντός του Προεδρικού Μεγάρου, ενώπιον του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11:00 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, η οποία προέκυψε από τον ανασχηματισμό «χαμηλής πτήσης», στον οποίο προέβη την Παρασκευή ο πρωθυπουργός. Ενας ανασχηματισμός που χαρακτηρίζεται ως κατώτερος των περιστάσεων και των αναγκών που δημιουργεί η υποχρέωση υλοποίησης των συμφωνηθέντων με τους εταίρους, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας, παρά τις αρρυθμίες στο κυβερνητικό έργο, περιορίστηκε σε αντικαταστάσεις στελεχών της «Πλατφόρμας».

Αμέσως μετά την ορκωμοσία, ο κ. Τσίπρας συνοδευόμενος από τους νέους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προσερχόμενοι στο Προεδρικό Μέγαρο, οι νέοι υπουργοί υπογράμμισαν με τις δηλώσεις τους τις κρίσιμες στιγμές στις οποίες βρίσκεται η χώρα καθώς και τη βούλησή τους να εργαστούν. Σε αυτό το πλαίσιο χαρακτηριστική ήταν η φράση του νέου αναπληρωτή υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα, οποίος σημείωσε πως το νέο σύνθημα είναι «δουλειά, δουλεία, δουλειά», ενώ ανέφερε ότι «είναι μία δύσκολη εποχή» και ότι η νέα κυβέρνηση είναι συνέχεια της παλιάς σε καλύτερες συνθήκες «που εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε».

«Εχουμε πλήρη συναίσθηση του τι συμβαίνει, είναι μία δύσκολη συμφωνία», δήλωσε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Η δουλειά όλων μας θα μετρήσιμη». «Οι μέρες είναι κρίσιμες για την χώρα. Τα λόγια είναι φτωχά. Ζητούμενο είναι να αντιστρέψουμε την κατάσταση και οι πολίτες να αισθανθούν ασφάλεια και σιγουριά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

«Ο σημερινός ανασχηματισμός αποτελεί προσαρμογή στην νέα πραγματικότητα. Χρειάζεται εργώδης προσπάθεια για να ελαφρύνουμε τον κόσμο», δήλωσε ο νέος υπουργός ΠΑΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι αναλαμβάνει νέες προκλήσεις σε ένα σημαντικό πεδίο μάχης. Παράλληλα σημείωασε ότι «αυτά που θα εφαρμόσουμε θα πρέπει να είναι κατά το δυνατόν και στο πλαίσιο των συνθηκών κοινωνικά δίκαια» και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι όχι μόνο για να κλείσει η συμφωνία που θα κλείσει αλλά και ο τρόπος που θα εφαρμοστεί».

«Ξεκινά μία πολύ δύσκολη προσπάθεια, η φωτιά της φοροδιαφυγής δεν έχει σβήσει», ανέφερε από την πλευρά του ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

«Ξέρω ότι παίρνω στα χέρια μου μια καυτή πατάτα, ελπίζω να αντεπεξέλθω στα νέα μου καθήκοντα», ανέφερε ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος αναλαμβάνει υφυπουργός για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ήταν από τους πρώτους που προσήλθαν στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία τους.

Τέλος, η κ. Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία ανέλαβε αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ο πρωθυπουργός μου ανέθεσε να κάνω ό,τι μπορώ στην Ευρώπη για να βελτιωθούν τα πράγματα. Καλή δύναμη σε όλους μας».

Λεπτό προς λεπτό οι αφίξεις, οι δηλώσεις και η ορκωμοσία:

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή