G4 με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

G4 με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λογισμικό και υποσυστήματα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τα οποία αναβαθμίζουν τις λειτουργίες που περιμένει κανείς από ένα κορυφαίο smartphone, επέλεξε η LG για το G4, τη νέα ναυαρχίδα της στην κατηγορία των «έξυπνων» τηλεφώνων. Το G4 βρίσκεται ήδη στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων, με προτεινόμενη τιμή λιανικής 769 ευρώ, ενώ διατίθεται φθηνότερα και από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αν συνδυασθεί με συγκεκριμένα προγράμματα συμβολαίου.

Από τα πλεονεκτήματά του, σίγουρα ξεχωρίζουν οι υψηλές επιδόσεις, η εξαιρετική οθόνη και οι εξελιγμένες φωτογραφικές δυνατότητες. Ωστόσο, η κορεατική εταιρεία φρόντισε να προσθέσει αρκετές ακόμη «πινελιές», που κάνουν ακόμη καλύτερη την εμπειρία χρήσης.

Ενδεικτική περίπτωση το ντιζάιν του τηλεφώνου, στο οποίο συγκριτικά με το G3 έχουν γίνει μικρές παρεμβάσεις προς όφελος της εργονομίας, όπως η ελαφριά καμπύλη της οθόνης. Επίσης, η πίσω όψη είναι καλυμμένη με γνήσιο δέρμα, με αποτέλεσμα κατά τη γνώμη μας το τηλέφωνο να δίνει πιο φιλική αίσθηση στην αφή και πιο άνετο κράτημα στο χέρι. Βέβαια, επειδή η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι απαραίτητο πως θα «κερδίσει» όλους τους χρήστες, το G4 διατίθεται και με ένα επιπλέον πίσω κάλυμμα μεταλλικής υφής.

Από την άλλη πλευρά, αυτό που σίγουρα θα κερδίσει κάθε κάτοχο της συσκευής είναι η 5,5΄΄ οθόνη της. Ο πρώτος λόγος είναι η υψηλή ανάλυση που υποστηρίζει (2.560x 1.440 pixel), αποδίδοντας εικόνες, κείμενα και γραφικά με την απειροελάχιστη λεπτομέρεια. Μολονότι και η προηγούμενη ναυαρχίδα της LG είχε την ίδια ευκρίνεια, η οθόνη του G4 ενσωματώνει εντελώς νέες τεχνολογίες. Επομένως, όχι μόνο έχει μεγαλύτερη φωτεινότητα και υψηλότερο κοντράστ –κατά 25% και 50% συγκριτικά με το G3, σύμφωνα με την εταιρεία– αλλά και ζωντανά χρώματα.

Στα… ενδότερα του G4 κρύβονται αποθηκευτικός χώρος 32 GB, που επεκτείνεται με κάρτες microSD, μια αποσπώμενη μπαταρία 3.000 mAh και ένας επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 808. Το τσιπ αυτό, σε συνδυασμό με τη μνήμη RAM των 3 GB, επιτρέπει στο τηλέφωνο να ανταποκρίνεται με εξαιρετική ταχύτητα.

Η LG έχει αξιοποιήσει αυτό το γεγονός στη λειτουργία «Dual Window», μέσω της οποίας μπορεί κανείς να προβάλει στην οθόνη δύο εφαρμογές ταυτόχρονα. Μια λειτουργία που περιλαμβάνεται στο γραφικό περιβάλλον UX 4.0 της LG, το οποίο «τρέχει» στη συσκευή μαζί με το Android 5.1, προσφέροντας κι άλλες ευκολίες.

Η «συνταγή» της LG στο G4 συμπληρώνεται από τις εντυπωσιακές επιδόσεις της κύριας κάμερας των 16 ΜΡ ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, χάρις στον φακό με μέγιστο διάφραγμα F1.8 και τον 1/2.6 ιντσών αισθητήρα.  Μάλιστα, οι φωτογραφικές δυνατότητες του τηλεφώνου πραγματικά απογειώνονται από το γεγονός ότι υποστηρίζει φορμά RAW για τις εικόνες, ενώ δίνει τη δυνατότητα χειροκίνητων ρυθμίσεων της λήψης, όπως της ταχύτητας του κλείστρου.

• Ευχαριστούμε την Cosmote για την παραχώρηση της συσκευής για τη δοκιμή..

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή