Αισθητά αυξημένη η κίνηση στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας

Αισθητά αυξημένη η κίνηση στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτά είναι τα καταστήματα σήμερα, Κυριακή, με αφορμή την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, σε μια προσπάθεια τόνωσης της αγοράς. Η κίνηση είναι αισθητά αυξημένη στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, με Έλληνες καταναλωτές και ξένους τουρίστες να αναζητούν τις καλύτερες τιμές για τα ψώνια τους.

Για τη «μάλλον χειρότερη διαχρονικά» πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων κάνει λόγο το Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών, ενώ σύμφωνα με στοιχεία των εμπόρων, τις τρεις τελευταίες εβδομάδες η κίνηση παρουσιάζει πτώση κατά 70% λόγω της τραπεζικής αργίας και των κεφαλαιακών ελέγχων, με τους καταναλωτές να διστάζουν να προχωρήσουν σε αγορές προϊόντων ακόμη και με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, παρά τις σημαντικές εκπτώσεις που έχουν προχωρήσει από τη μεριά τους οι έμποροι.

Στο μεταξύ, 24ωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Τα μαγαζιά στην Αθήνα είναι ανοικτά από τις 11:00 και θα κλείσουν στις 18:00, ενώ τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα μείνουν ανοικτά σε όλη τη χώρα έως τις 20:00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή