Μεϊμαράκης: Παραμένει στόχος η έξοδος από το ευρώ;

Μεϊμαράκης: Παραμένει στόχος η έξοδος από το ευρώ;

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερός στη γραμμή της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας αλλά εξαιρετικά αιχμηρός για τις επιλογές του κ. Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε χθες, στην πρώτη του συνέντευξη (ΕΡΤ1) ως προέδρος της Ν.Δ., ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Θέτοντας, μάλιστα, διαδοχικά ερωτήματα για τους χειρισμούς Τσίπρα, ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε υπαινικτικά και στην τελική συμφωνία που έφερε ο πρωθυπουργός: «Μήπως, τελικά, στόχος παραμένει η έξοδος από το ευρώ και γι’ αυτό αποδέχθηκε ένα τόσο βαρύ πακέτο μέτρων, που θα κάνει τους πολίτες να δυσφορήσουν;» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Μεϊμαράκης απέκλεισε τη σύμπραξη της Ν.Δ. με την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν έχει ζητηθεί, ενώ σε περίπτωση «μεγάλου συνασπισμού» θα αναδεικνυόταν ως αξιωματική αντιπολίτευση η Χρυσή Αυγή. Εδειξε, δε, ότι δεν θα διευκολύνει τον κ. Τσίπρα να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες, υπαινισσόμενος ότι ο μόνος λόγος θα είναι για να τακτοποιήσει ο πρωθυπουργός τα του οίκου του.

Το ζήτημα της στρατηγικής του κόμματος συζητήθηκε ακροθιγώς και στο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, που συνεδρίασε χθες. Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου επικεντρώθηκαν στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κυριαρχεί στο νομοσχέδιο της Τετάρτης, με τη Ν.Δ. να επιλέγει ως εισηγητή τον κ. Νίκο Δένδια. Η συγκεκριμένη επιλογή ερμηνεύτηκε ως δείγμα των προθέσεων του προέδρου της Ν.Δ. να άρει αποκλεισμούς του παρελθόντος.

Στη χθεσινή συνεδρίαση τα εσωκομματικά συζητήθηκαν ακροθιγώς, με τον κ. Μεϊμαράκη να επιβεβαιώνει τη σύγκληση της Πολιτικής Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το χρονοδιάγραμμα που έχει επεξεργαστεί ο κ. Μεϊμαράκης, και με το οποίο φαίνεται να είναι σύμφωνος και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος κ. Κ. Καραμανλής, προβλέπει τη διεξαγωγή του συνεδρίου του κόμματος τον Μάρτιο του 2016 και αμέσως μετά την έναρξη της διαδικασίας εκλογής νέας ηγεσίας. Πάνω σε αυτό το σενάριο μοιάζει να οικοδομείται, με διαφοροποιήσεις μεν, μία κοινή βάση για τα περισσότερα στελέχη, ακόμη και γι’ αυτά που δεν έχουν εγκαταλείψει τη φιλοδοξία να διεκδικήσουν την ηγεσία. Περίπου αυτό το χρονοδιάγραμμα περιέγραψε και στη χθεσινή συνέντευξή του, βάσει του οποίου οι λίστες για την εγγραφή και την επανεγγραφή των μελών της Ν.Δ. θα ανοίξουν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με αυτόν τον σχεδιασμό, οι διαδικασίες ανάδειξης νέου προέδρου θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2016. Ο κ. Μεϊμαράκης ετάχθη σαφώς εναντίον της διαδικασίας εκλογής προέδρου από τη βάση του κόμματος και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία, σε περίπτωση που η εκλογή προέδρου πραγματοποιηθεί από συνέδριο. Ως προς το στίγμα του κόμματος, είπε: «Ακολουθούμε τον μέσο δρόμο, είμαστε κεντροδεξιά χωρίς ακρότητες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή