Η ΕΥΠ διαψεύδει την κ. Βαλαβάνη

Η ΕΥΠ διαψεύδει την κ. Βαλαβάνη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΥΠ διέψευσαν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της πρώην αν. υπουργού Οικονομικών κ. Νάντιας Βαλαβάνη, η οποία κατήγγειλε χθες ότι παρακολουθείται από την ΕΥΠ, καθώς και ότι, όταν ανέλαβε καθήκοντα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., διαπιστώθηκε ότι ένα από τα λεγόμενα «βαλιτσάκια» της υπηρεσίας είχε χαθεί. Ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε ότι «η κυρία Βαλαβάνη, ως υπουργός, όφειλε να γνωρίζει ότι κανείς από το επίσημο κράτος δεν παρακολουθεί Ελληνες πολιτικούς ή πολίτες για μη τρομοκρατικές ή εγκληματικές δραστηριότητες. Οφειλε επίσης να γνωρίζει ότι τόσο ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη όσο και ο διοικητής της ΕΥΠ ενεργούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, και δεν αναμειγνύονται σε πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων».

Πηγή της ΕΥΠ διευκρίνισε στην «Κ» ότι όταν η σημερινή διοίκηση της ΕΥΠ ανέλαβε καθήκοντα, προ πέντε περίπου μηνών, δεν διαπίστωσε οποιαδήποτε απώλεια μηχανήματος της υπηρεσίας. Νωρίτερα, αναφερόμενη στο θέμα ανάληψης από τη μητέρα της ποσού 200.000 ευρώ τις παραμονές της τραπεζικής αργίας, η κ. Βαλαβάνη εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με ακούνε βαλιτσάκια από τότε που έγινα υπουργός» και ότι υπάρχουν «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ που έλειπαν από την καταμέτρηση όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή