Ρήξη και ξαφνική παραίτηση Μαρκαριάν

Ρήξη και ξαφνική παραίτηση Μαρκαριάν

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόρροια του «power game» που εκτυλισσόταν τον τελευταίο καιρό στους κόλπους της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η ξαφνική παραίτηση του Σέρχιο Μαρκαριάν από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή.

Ο Μαρκαριάν πήγε χθες στα γραφεία της ΕΠΟ στο πάρκο Γουδί αποφασισμένος να παραιτηθεί, πρόθεση την οποία φέρεται να είχε εκδηλώσει άλλες δύο φορές το τελευταίο διάστημα. Λόγω της απουσίας του προέδρου της ομοσπονδίας Γιώργου Γκιρτζίκη ο οποίος βρισκόταν στην Ξάνθη, συναντήθηκε με τον εκτελεστικό γραμματέα Παυσανία Παπανικολάου.

Ο Παπανικολάου όταν άκουσε την απόφαση του Μαρκαριάν κάλεσε στο τηλέφωνο τον Γκιρτζίκη και τον έβαλε να μιλήσει με τον Ουρουγουανό προπονητή, ο οποίος φέρεται να είπε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στη συνεργασία με τον βοηθό του, Ν. Κωστένογλου, αλλά και με τον τιμ μάνατζερ της Εθνικής, Γ. Καραγκούνη, ο οποίος ήταν αυτός που τον περασμένο Φεβρουάριο εισηγήθηκε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ την επιλογή του Μαρκαριάν ως διαδόχου του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Επίσης, ο Μαρκαριάν έβαλε θέμα αρμοδιοτήτων στις τάξεις της ομάδας και φέρεται να ενέταξε σ’ έναν «υπόγειο πόλεμο» που θεωρεί ότι γίνεται εναντίον του διάφορα δημοσιεύματα τα οποία θεωρεί ότι προέρχονται από συγκεκριμένους κύκλους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Γκιρτζίκης προσπάθησε να μεταπείσει τον Μαρκαριάν αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Ειδικότερα δε από τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν φάνηκε έτοιμος να έρθει σε ρήξη με τον Κωστένογλου αλλά κυρίως με τον Καραγκούνη, ο οποίος λόγω του ειδικού συμβολικού φορτίου που φέρει ως «ιστορικός αρχηγός» της Εθνικής ομάδας, αποτελεί περίπτωση που χρήζει ειδικής μεταχείρισης.

Από τη στιγμή, επομένως, που δεν κατάφεραν να βρουν λύση, ο Μαρκαριάν επέμεινε στην απόφαση παραίτησής του η οποία λίγο αργότερα δόθηκε στη δημοσιότητα από τη «διεύθυνση επικοινωνίας» της ΕΠΟ.

«Ηρθα στην Ελλάδα για την Εθνική Ομάδα σε μία κρίσιμη στιγμή. Ανέλαβα μία δύσκολη δουλειά. Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία που μου έδωσε. Εκανα την προσπάθειά μου και από την ημέρα που ήρθα εργάζομαι πολλές ώρες με μεγάλη αγάπη για τη δουλειά που κάνω. Η Εθνική Ομάδα έδειξε μέσα στο γήπεδο τη δουλειά μας. Ζητώ συγγνώμη από τους Ελληνες φιλάθλους, διότι τα αποτελέσματα στους αγώνες μας δεν ήταν τόσο καλά. Τώρα παίρνω μία δύσκολη απόφαση.

Τελειώνω τη συνεργασία μου με την Εθνική Ομάδα. Ευχαριστώ πολύ τους παίκτες, τον κόσμο, την ΕΠΟ και τους συνεργάτες μου στην Ομοσπονδία, καθώς επίσης τα ΜΜΕ για τον σεβασμό που έδειξαν προς το πρόσωπό μου» ανέφερε στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του ο Μαρκαριάν. Λίγο αργότερα, ο Γ. Γκιρτζίκης, δήλωσε στον «Sport fm» ότι η παραίτησή του δεν γίνεται αποδεκτή, θέλοντας να αφήσει ανοιχτή μια υπόθεση που για τον Μαρκαριάν φαίνεται να έχει κλείσει οριστικά.

Κρίσιμες αποφάσεις

Πλέον η «καυτή πατάτα» για το μέλλον της Εθνικής είναι στα χέρια του προέδρου της ΕΠΟ, ο οποίος θα πρέπει να πάρει αποφάσεις για την «επόμενη ημέρα» της ομάδας και να επιλέξει ή να επανεπιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του στα πρόσωπα που θα βρεθούν ή που βρίσκονται στις καίριες θέσεις της.

Ούτως ή άλλως, η πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Γαλλίας που θα διεξαχθεί το 2016 έχει χαθεί και υπό αυτό το πρίσμα υπάρχει χρόνος για ανασυγκρότηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή