Η τέχνη του Μποτερό πάει παραλία

Η τέχνη του Μποτερό πάει παραλία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τέχνη του Μποτερό πάει παραλία 

 

Ουφ! Έχει ζέστη! Όμως είναι καλοκαίρι και υπάρχουν τόσο πολλά να κάνουμε. Παιχνίδι, διαβάσματα χαλαρά και εξωσχολικά, βόλτες στην πόλη, στο χωριό, στη θάλασσα ή στο βουνό.

Μπορούμε, βέβαια, και να διαβάσουμε για:

Τις δίνες που κάνουν βόλτα στους ωκεανούς του κόσμου και είναι γεμάτες πλαστικό! Άραγε υπάρχει τρόπος να αποτρέψουμε τη ρύπανση της θάλασσας;

Το «χρυσό» τσακάλι, ένα από τα τρία είδη τσακαλιού που υπάρχουν στη Γη, το ξέρατε πως βρίσκεται στη Σάμο; Μάλιστα θεωρείται από τα πιο σπάνια σαρκοφάγα της Ελλάδας.

Την Εθνική Ημέρα των Υπναράδων που γιορτάζεται στη Φινλανδία κάθε χρόνο στις 27 Ιουλίου.

Το Bollywood, τον ινδικό κινηματογράφο. Έναν κινηματογράφο που δε μοιάζει με κανέναν άλλο στον κόσμο και είναι πολύ, μα πάρα πολύ φανταχτερός!

Τον Χαβιέ, έναν πίνακα του Κολομβιανού καλλιτέχνη Φερνάντο Μποτερό, που έχει γίνει γνωστός από τις ευτραφείς, ιδιότυπες φιγούρες του.

Τις προτάσεις των «Ερευνητών» για τα καλοκαιρινά αναγνωστικά μας ταξίδια. Σε αυτό το φύλλο επιλέγει η συνεργάτιδά μας και συγγραφέας Μαρία Καζάντη. Ποια από τα αγαπημένα της βιβλία θα γίνουν τα αγαπημένα σας;


Διαβάστε στο φύλλο των «Ερευνητών» που θα κυκλοφορήσει με την «Καθημερινή» το Σάββατο 25 Ιουλίου.


Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή