Κοντά σε συμφωνία η Nokia με BMW, Audi και Daimler

Κοντά σε συμφωνία η Nokia με BMW, Audi και Daimler

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοντά στη σύναψη συμφωνίας για την αγορά της επιχείρησης χαρτογράφησης της Nokia βρίσκονται οι τρεις μεγάλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες BMW, Audi και Daimler. Το ποσό που ετοιμάζονται να καταβάλουν οι τρεις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες για να αγοράσουν την επιχείρηση HERE της Nokia κυμαίνεται μεταξύ 2,5 και 3 δισ. ευρώ, ωστόσο η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα εξαρτηθεί από το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των ευρεσιτεχνιών που επιτρέπουν σε αυτοκίνητα που κινούνται χωρίς οδηγό να επικοινωνούν με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, όπως αποκάλυψαν δύο ανώνυμες πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Η εξαγορά της HERE, η αξία της οποίας προσδιορίζεται μεταξύ 2 και 4 δισ. ευρώ, ενδέχεται να εξαρτηθεί και από το κατά πόσο οι επίδοξοι αγοραστές είναι πρόθυμοι να δεσμευτούν ότι θα επενδύσουν χρήματα για αρκετά χρόνια, ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα των χαρτών. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου, υπό την προϋπόθεση ότι οι δύο πλευρές θα κατορθώσουν να επιλύσουν τα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα αυτοκίνητα που είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο και οδηγούνται αυτόματα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε αγορά ύψους 50 δισ. δολαρίων τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με αναλυτές της Exane BNP Paribas.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή