Μεϊμαράκης: Θετική ψήφος στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Μεϊμαράκης: Θετική ψήφος στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφή μηνύματα τόσο απέναντι στην κυβέρνηση όσο και στο εσωτερικό του κόμματός του έστειλε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε μία κρίσιμη συγκυρία τόσο για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη όσο και, δευτερευόντως, για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μεϊμαράκης έσπευσε να υπογραμμίσει -και στο εσωτερικό του κόμματος- ότι η Ν.Δ. δεν δίνει θετική ψήφο στα μέτρα ή στην ίδια την κυβέρνηση αλλά μόνον στην εξασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, σημειώνοντας ότι η ψήφος και η συμβολή της Ν.Δ. άνοιξαν τον δρόμο για αποφυγή της χρεοκοπίας και επαναλειτουργία των τραπεζών. Προσέθεσε, δε, ότι η τακτική του κ. Τσίπρα είχε ως αποτέλεσμα ένα νέο βαρύ μνημόνιο για τον ελληνικό λαό, οι όροι του οποίου – αφού βέβαια διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, θα μπορέσουν να τύχουν επαναδιαπραγμάτευσης από τη Ν.Δ.

Στον απόηχο πληροφοριών για ένταση στις σχέσεις του με τον τέως πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά, κάλεσε δημοσίως τον κ. Τσίπρα να τολμήσει να αναγνωρίσει «όσα θετικά έχει πετύχει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και να κτίσετε πάνω σε αυτά ως παρακαταθήκη».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενίοτε με σκωπτικό τρόπο, σχολίασε ότι επί της ουσίας η χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα δεν αφορούσε τη Βουλή αλλά το εσωτερικό του κόμματός του, ενώ επένδυσε, εκ νέου, στην ανάδειξη της αντίφασης η πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, που για άλλη μία φορά έκανε τα πάντα για να ακυρώσει τη χθεσινή διαδικασία, να χειροκροτεί από τα έδρανα την ομιλία του πρωθυπουργού.

Περί νέου και παλιού

Στην ομιλία του, ο κ. Μεϊμαράκης οικοδόμησε και το πολιτικό αφήγημα της Ν.Δ. ενόψει των εκλογών που, υπονόησε, ότι θα οδηγήσει τη χώρα ο κ. Τσίπρας.

Επιδίωξε να ακυρώσει το επιχείρημα Τσίπρα περί «νέου» και «παλαιού» ή «προόδου» και «συντήρησης», επιχείρημα που καταλογίζεται στον κ. Μεϊμαράκη και από το εσωτερικό του, ενώ επέμεινε ότι η Ν.Δ. είναι το φιλελεύθερο κόμμα υπέρ των μεταρρυθμίσεων και του μικρότερου κράτους.

Εσπευσε, δε, για άλλη μία φορά να οριοθετήσει τη Ν.Δ. στο κέντρο. «Η Ν.Δ. κοιτάει το μέλλον, επιλέγει τον μεσαίο δρόμο χωρίς ακρότητες και χωρίς κραυγές, επιλέγει τη συνεννόηση, επενδύσει στην Ελλάδα της κοινωνικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής και της συνθετικής νοοτροπίας», ανέφερε. «Είμαστε η παράταξη του κοινωνικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου, επεξεργαζόμαστε το νέο παραγωγικό μοντέλο για τον τόπο μας και με αυτό τον τρόπο θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό, οποιαδήποτε ώρα εσείς θελήσετε», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή