Προσήχθησαν οκτώ μέλη του «Ρουβίκωνα»

Προσήχθησαν οκτώ μέλη του «Ρουβίκωνα»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια στις ακτιβιστικές ενέργειές τους, σε στόχους με ισχυρό συμβολισμό έδωσαν χθες τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Λίγο μετά τις 4 μ.μ., μέλη της ομάδας πραγματοποίησαν παρέμβαση-διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, πετώντας φέιγ βολάν και αναρτώντας -έστω στιγμιαία- πανό με συνθήματα κατά της Ε.Ε.

Αρχικά, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» παρεμποδίστηκαν από αστυνομικούς που εκτελούσαν υπηρεσία στο Μέγαρο Μαξίμου και υποχώρησαν στο απέναντι πεζοδρόμιο, απ’ όπου φώναξαν συνθήματα.

Στη συνέχεια, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, συνοδεία αστυνομικών των ΜΑΤ και μιας μηχανοκίνητης ομάδας ΔΕΛΤΑ, που στο μεταξύ είχαν φτάσει στην Ηρώδου Αττικού. Στη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκαν συνολικά οκτώ άτομα που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες. Τέσσερα μέλη της ίδιας ομάδας είχαν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουλίου, καθώς δύο περίπου ώρες πριν από την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος είχαν προσπαθήσει να κάνουν συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, και να αναρτήσουν πανό με σύνθημα «Ραντεβού στα Βρυξελλάδικα».

Τότε, η ΕΛ.ΑΣ. διέθετε πληροφορίες για τη σχεδιαζόμενη παρέμβαση των μελών του «Ρουβίκωνα» και είχε καταφέρει να την αποτρέψει. Ωστόσο, δεν συνέβη το ίδιο χθες, καθώς οι αναρχικοί κατάφεραν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου δίχως να γίνουν νωρίτερα αντιληπτοί.

Η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» είχε συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας μετά την κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου την 8η Μαρτίου, και στη συνέχεια την 3η Απριλίου, όταν είχε πραγματοποιήσει διαμαρτυρία υπέρ των απεργών πείνας στο περιστύλιο της Βουλής.

Το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι χθες τα μέλη της πραγματοποίησαν «επισκέψεις» στο σπίτι του πρωθυπουργού στην Ανω Κυψέλη, στα γραφεία των εταιρειών Siemens και Ελλάκτωρ, στο σπίτι εφοπλιστή στην Εκάλη και αλλού. Τα μέλη του πυρήνα της ομάδας έχουν κατ’ επανάληψη προσαχθεί ή συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για συμμετοχή σε επιθέσεις κατά αστυνομικών κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή