Μια επένδυση «από τα παλιά» στην Κέφαλο της Κω

Μια επένδυση «από τα παλιά» στην Κέφαλο της Κω

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επένδυση θα είναι από τις μεγαλύτερες στον ξενοδοχειακό κλάδο. Στόχος της, μεταξύ άλλων, να λειτουργήσει ως αφετηρία για την επιστροφή ενός μεγάλου τουριστικού target group, που αρέσκεται σε τέτοιου είδους διακοπές: οργανωμένες, αλλά πολλά επίπεδα πάνω από το κλασικό all inclusive. Ο λόγος, για την προσδοκώμενη επαναλειτουργία του Club Med στην Κω.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ελληνικά εφοπλιστικά κεφάλαια αγόρασαν μονάδα στην Κέφαλο, όπου παλαιότερα λειτουργούσε το συγκεκριμένο club. Ο στόχος είναι, αφού ανασκευασθεί, να επαναλειτουργήσει και πάλι υπό την ίδια ομπρέλα. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει η συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές για να δοθεί το μάνατζμεντ της μονάδας και πάλι στην εταιρεία Club Med, η οποία έτσι θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην ελληνική αγορά, η οποία τα τελευταία χρόνια, για λόγους που δεν είναι της παρούσης, είχε αρχίσει να φθίνει.

Κι επειδή στη χώρα μας τίποτα δεν γίνεται το τελευταίο διάστημα -ιδιαίτερα σε επενδυτικό επίπεδο- χωρίς την εμπλοκή των Κινέζων, δεν θα μπορούσε και η συγκεκριμένη περίπτωση να αποτελέσει εξαίρεση. Αυτή τη φορά η εμπλοκή θα είναι έμμεση, υπό την έννοια ότι εδώ και μερικούς μήνες στο μετοχικό κεφάλαιο της Club Med έχει αποκτήσει μετοχική παρουσία και κινεζικό επενδυτικό fund, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που είχε προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στα ευρωπαϊκά τουριστικά δεδομένα, όταν είχε «βγει» για πρώτη φορά.

Σήμερα στη χώρα μας λειτουργεί ένα Club Med, στην περιοχή Γρεγολίμανο, στην Εύβοια. Ωστόσο οι ελληνικοί προορισμοί του συγκεκριμένου ομίλου τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 ήταν σε σταθερή βάση περισσότερες των δύο. Ομως, στα χρόνια που μεσολάβησαν επιχειρήθηκε μια αναδιάρθρωση του δικτύου και στο πλαίσιο αυτό ο ελληνικός προορισμός παρέμεινε με μία μονάδα.

Αντιθέτως, η γειτονική Τουρκία εξακολουθεί να λειτουργεί τρεις (όλες στα παράλια της Μεσογείου), ενώ άλλες δύο υπάρχουν στην Ιταλία και μία στην Πορτογαλία. Εννοείται ότι ο όμιλος έχει παρουσία σε όλο τον κόσμο (Ασία, Λατινική Αμερική, Αφρική, Καραϊβική). Συνολικά τα θερινά resorts του είναι 43, ενώ υπάρχουν άλλα 23 all inclusive χιονοδρομικά κέντρα.

Εφόσον οι διαπραγματεύσεις για την Κέφαλο οριστικοποιηθούν, τότε στο παραπάνω δυναμικό θα έρθει να προστεθεί ακόμα ένας κρίκος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή