Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για το plan B του κ. Βαρουφάκη

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για το plan B του κ. Βαρουφάκη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα από τους συντελεστές του plan B, που αποκάλυψε η «Κ», οδήγησαν χθες την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη να συγκαλέσει ευρεία και πολύωρη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί και άλλοι παράγοντες της Εισαγγελίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη εξετάστηκαν σχολαστικά όλα τα ενδεχόμενα και έγινε μακρά συζήτηση για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν οι εισαγγελικές Αρχές το θέμα και αν θα πρέπει να παρέμβουν ή όχι. Υπήρξαν απόψεις περί παρέμβασης της δικαιοσύνης, με την εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, ενώ άλλοι μετέχοντες επέμειναν στην άποψη ότι τον λόγο πρέπει να έχει στο εξής η Βουλή. Τη θέση τους αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θεμελίωναν στο ότι τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα αφορούν δραστηριότητες πρώην υπουργού και, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, η Βουλή είναι η αποκλειστική αρμόδια να αποφανθεί και να δρομολογήσει τις όποιες εξελίξεις.

Η οριστική απόφαση της Εισαγγελίας του Α.Π. αναμένεται σήμερα, με πιθανότερο το σενάριο, σύμφωνα με πληροφορίες, να διαβιβάσει τα πάντα στη Βουλή. Τη σύσκεψη απασχόλησαν δευτερευόντως και οι δύο αναφορές που έχουν κατατεθεί από ημέρες στην Εισαγγελία του Α.Π., με αιτήματα για παρέμβαση των δικαστικών Αρχών και την κίνηση ποινικής διαδικασίας κατά του κ. Βαρουφάκη και άλλων αρμοδίων παραγόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή