Συναντήσεις «επιβίωσης» για τα φροντιστήρια

Συναντήσεις «επιβίωσης» για τα φροντιστήρια

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαράζ συναντήσεων έχουν οι εκπρόσωποι των φροντιστηρίων, στην προσπάθειά τους να μην επιβληθεί στα δίδακτρα των φροντιστηρίων ΦΠΑ 23%, όπως αποφασίστηκε πρόσφατα. Συγκεκριμένα, έπειτα από τις επαφές που είχε με στελέχη του υπουργείου Παιδείας, η ηγεσία της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) συνάντησε συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου. Για το ίδιο θέμα το Δ.Σ. της ΟΕΦΕ συνάντησε τον Θεόδωρο Φορτσάκη, βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ.

Η ΟΕΦΕ αναφέρει ότι «με την υπαγωγή στο καθεστώς του ΦΠΑ απειλείται με οικονομική εξόντωση ένας κλάδος. Αυτό σημαίνει κλείσιμο φροντιστηρίων, απώλεια θέσεων απασχόλησης, απώλεια φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για το κράτος. Η οικογένεια η οποία επιλέγει το νόμιμο φροντιστήριο είναι αδύνατο να αντεπεξέλθει στην επιβάρυνση των διδάκτρων. «Είναι μία απόφαση που πλήττει τη λαϊκή οικογένεια, κοινωνικά άδικη και οικονομικά ατελέσφορη», τόνισε χθες, μιλώντας στην «Κ», ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ Γιάννης Βαφειαδάκης. Σύμφωνα με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ, το 2013 οι Ελληνες γονείς δαπάνησαν περίπου 1,05 δισ. ευρώ για την προετοιμασία των παιδιών στα μαθήματα του γυμνασίου και του λυκείου σε οργανωμένα φροντιστήρια ή ιδιαίτερα μαθήματα, ενώ για την εκμάθηση ξένων γλωσσών περί τα 859,29 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή