Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής συμπληρώνει τα κενά της πολιτείας

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής συμπληρώνει τα κενά της πολιτείας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 100 άποροι και ανασφάλιστοι ασθενείς απευθύνονται σε καθημερινή βάση στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής και της «Αποστολής», ενώ πάνω από 500 φάρμακα χορηγούνται από το Ιατρείο σε ανασφάλιστους την ημέρα. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο να ζητούν βοήθεια από το Ιατρείο και ασφαλισμένοι. Πρόκειται κυρίως για συνταξιούχους μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τη συμμετοχή τους στα φάρμακα, ακόμα και όταν αυτή είναι πολύ μικρή.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάνει λόγο για σημαντική αύξηση στην προσέλευση των ασθενών στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα και την οποία αποδίδει στην κατάρρευση των δημόσιων δομών Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνει κάλεσμα για τη στήριξη του Ιατρείου. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, «το τελευταίο χρονικό διάστημα ζούμε την κορύφωση μιας ανθρωπιστικής κρίσης που απειλεί κυρίως τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Οι δημόσιες δομές Υγείας έχουν καταρρεύσει, και καλούμαστε πλέον να καλύψουμε την αδυναμία της Πολιτείας να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, προκειμένου να μην θρηνήσουμε θύματα. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους όσους μπορούν να συμβάλουν, για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα δίχτυ ασφαλείας για τον συνάνθρωπό μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι φορείς του Δημοσίου, όπως κέντρα υγείας, αγροτικά ιατρεία, προνοιακά ιδρύματα, σωφρονιστικά καταστήματα, ακόμα και νοσοκομεία απευθύνονται στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και ζητούν να τους αποσταλεί φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, την τελευταία εβδομάδα σχετικά αιτήματα έχουν υποβάλει, μεταξύ άλλων, το περιφερειακό ιατρείο Φούρνων, το πολυδύναμο ιατρείο στα Αντικύθηρα, ο δήμος Υδρας, το Γηροκομείο Ζωσιμάδων Ιωαννίνων και πολύτεκνες οικογένειες από όλη την Ελλάδα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή