Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία μόλις είκοσι δύο ετών και αφού είχε πέσει σε κώμα πριν από έξι μήνες έφυγε από τη ζωή η κόρη της Γουίτνεϊ Χιούστον, Bobbi Kristina Brown  (φωτ.). Τον Ιανουάριο είχε βρεθεί αναίσθητη στην μπανιέρα του σπιτιού της στην Ατλάντα. Καθώς το νέο έγινε γνωστό, πολλοί διάσημοι ηθοποιοί έστειλαν τα συλλυπητήριά τους. Η βραβευμένη με Γκράμι Missy Elliot έγραψε: «Η καρδιά μου είναι βαριά. Εύχομαι να αναπαυτεί γαλήνια με τη μητέρα της».

(…) Ερμηνεύτρια αισθαντική με βαθιά φωνή, δημοφιλής στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 ήταν η Αλεξάνδρα Κυριακάκη, που ήταν γνωστή με το μικρό της όνομα. Εφυγε πρόωρα από τη ζωή αφήνοντας το δικό της ευδιάκριτο στίγμα στο ελληνικό τραγούδι. Ερμήνευσε συνθέσεις Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Παπαϊωάννου, Λοΐζου, Μαρκόπουλου, Μαυρουδή και, μετά το 1980, Χατζιδάκι, πρωτοεμφανιζόμενη το 1970 δίπλα στον Γιάννη Πουλόπουλο. Είχε σημαντική συμμετοχή στη δισκογραφία με προσωπικούς δίσκους.

(…) Eνα μεγάλο γκαλά που συγκέντρωσε αστέρες του λυρικού θεάτρου ήταν η τελετή απονομής του βραβείου Die Golden Deutschland (Η χρυσή Γερμανία) που έγινε στο Μόναχο, στο Θέατρο Cuvillies. Τιμώμενος ήταν ο διάσημος Ισπανός τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο που έλαβε την ανώτατη αυτή διάκριση για την προσφορά του στις αξίες της Γερμανίας, του γερμανικού κοινού και της γερμανικής κοινωνίας. Τον υποδέχθηκε με εναγκαλισμό ο κορυφαίος Γερμανός τενόρος Γιόνας Κάουφμαν. Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο έχει ένα μεγάλο και πιστό κοινό στη Γερμανία.

(…) Το αμερικανικό περιοδικό «Variety» αποκάλυψε τα νέα σκηνοθετικά σχέδια της Αντζελίνα Τζολί, η οποία πρόκειται να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την αληθινή ιστορία της Καμποτζιανής ακτιβίστριας Λουνγκ Ανγκ για λογαριασμό του Netflix. Το σενάριο στηρίζεται στην αυτοβιογραφία που έγραψε το 2000 η σημαντική αυτή γυναίκα με τίτλο «First they killed my father: A daughter of Cambodia remembers». Η Ανγκ φέρνει στην επιφάνεια τις τραγικές μνήμες του εμφυλίου του 1975 και πώς επέζησε της γενοκτονίας των Ερυθρών Χμερ και του Πολ Ποτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή