Αποστάσεις Χατζηθεοδώρου από Βαρουφάκη

Αποστάσεις Χατζηθεοδώρου από Βαρουφάκη

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποστάσεις από την υπόθεση της υποκλοπής των ΑΦΜ των πολιτών πήρε χθες ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης, κ. Μ. Χατζηθεοδώρου, διαψεύδοντας τα όσα είχε δηλώσει ο τέως υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάνης Βαρουφάκης, που τον καθιστούσαν συνεργό στο σχέδιό του.

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, κυρία Μίνα Αντρέεβα, υποστήριξε χθες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε καμία περίπτωση δεν ελέγχει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), όπως επίσης είχε υποστηρίξει ο κ. Γ. Βαρουφάκης.

Χθες, ο κ. Μ. Χατζηθεοδώρου δήλωσε «κατηγορηματικά ότι όλα τα δημοσιεύματα περί κάθε είδους επέμβασης στα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών είναι απολύτως ψευδή». Επί της ουσίας, ο «παιδικός φίλος» του κ. Βαρουφάκη (έτσι τον είχε χαρακτηρίσει ο τέως υπουργός) ξεκαθάρισε ότι δεν είχε καμία σχέση με όλα όσα ανέφερε ο πρώην πολιτικός του προϊστάμενος περί «χακαρίσματος» των ΑΦΜ.

Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Χατζηθεοδώρου προσπαθεί να βγάλει από το «κάδρο» της υπόθεσης τον εαυτό του, ειδικά τώρα που το θέμα έχει πάρει την οδό της δικαιοσύνης. Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) έχει διατάξει κατεπείγουσα Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και εσωτερικό έλεγχο για το εάν υπήρξε σχέδιο και προσπάθεια υποκλοπής των στοιχείων των φορολογούμενων. Και έχει ξεκαθαρίσει ότι για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ενημερωθούν άμεσα οι αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές, καθώς και η πολιτική ηγεσία.

Επίσης, από το υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν χθες ότι «η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης και προσωπικά ο νυν γενικός γραμματέας δεν έχουν σχεδιάσει, πόσο μάλλον επιχειρήσει, κανενός είδους επέμβαση στα συστήματά της». Και συμπλήρωναν πως «η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει θεσπίσει διαδικασίες αυστηρών προδιαγραφών που εγγυώνται την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και καθιστούν αδύνατες τέτοιου είδους επεμβάσεις από οποιονδήποτε».

Ο κ. Ευκλ. Τσακαλώτος

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, ο νυν υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Τσακαλώτος παρατηρεί τις εξελίξεις με έντονο ενδιαφέρον. Σε αυτήν τη φάση, συνεργάτες του αναφέρουν πως δεν είναι στις προθέσεις του υπουργού η απομάκρυνση του κ. Χατζηθεοδώρου ή η ανάληψη οποιασδήποτε άλλης δράσης.

Πέραν αυτών, ο κ. Βαρουφάκης στην ομιλία του προς τους επενδυτές στις 16 Ιουλίου, που αποκάλυψε η «Κ» και επιβεβαιώθηκε άμεσα, είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι η ΓΓΔΕ ελέγχεται από τις Βρυξέλλες και για τον λόγο αυτό απαιτούνταν η υποκλοπή των στοιχείων των φορολογούμενων. Χθες η εκπρόσωπος της Κομισιόν, κυρία Αντρέεβα, κλήθηκε να σχολιάσει τις συγκεκριμένες δηλώσεις και υποστήριξε πως είναι «αναληθείς» και «ανυπόστατες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή