Αποφυλακίστηκε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Αποφυλακίστηκε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξιοποιώντας τις ευνοϊκές διατάξεις του αποκαλούμενου και ως νόμου Παρασκευόπουλου, αποφυλακίστηκε χθες ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος από τις φυλακές Διαβατών, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την αίτησή του για αποφυλάκιση λόγω αναπηρίας άνω του 67%, υιοθετώντας την προηγούμενη πρόταση της αντιεισαγγελέως Αλεξάνδρας Ανδρέου.

«Με αδίκησαν όσο ελάχιστους ανθρώπους. Παρέμεινα στη φυλακή δύο χρόνια, πέντε μήνες και μία ημέρα απολύτως άδικα. Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή έξω, ελεύθερος, χάρη στον ευεργετικό νόμο του κ. Παρασκευόπουλου», δήλωσε εξερχόμενος από την πύλη των φυλακών Διαβατών ο κ. Παπαγεωργόπουλος. Ο τέως δήμαρχος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών από το Εφετείο για την υπόθεση υπεξαίρεσης 17,9 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου. Είχε εκτίσει περισσότερο από το ένα πέμπτο της ποινής του – μία από τις προϋποθέσεις που θέτει και ο νέος νόμος για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Οπως είχε δηλώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, στον πρώτο μήνα εφαρμογής του νόμου 4322/2015 ο συνολικός αριθμός κρατουμένων της χώρας είχε μειωθεί κατά 1.200 άτομα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο και τον Ιούνιο δύο ανώτερα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης είχαν απορρίψει ανάλογες αιτήσεις αποφυλάκισης για λόγους υγείας του κ. Παπαγεωργόπουλου. Η νέα αίτησή του έγινε τελικά δεκτή από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατέθεσε πιστοποίηση αναπηρίας σε ποσοστό 67%, λόγω καρδιοπάθειας, καθώς έχει υποβληθεί σε σειρά αγγειοπλαστικών. Τον περασμένο Ιούνιο είχε μεταφερθεί από τις φυλακές στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, αφού είχε παραπονεθεί στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για ενοχλήσεις και στηθάγχη.

Την αντίδρασή του για την απόφαση αποφυλάκισης του τέως δημάρχου εξέφρασε το Ποτάμι. Σε ανακοίνωσή του τη χαρακτηρίζει ως «άλλη μια πράξη δικαιοσύνης από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» και καταλήγει: «Περιμένουμε σύντομα από τον κ. Παρασκευόπουλο τις βελτιώσεις του νόμου που θα επιτρέψουν και σε άλλους επιφανείς καταχραστές δημοσίου χρήματος και μιζαδόρους να βγουν από τις φυλακές και να επιστρέψουν στις δουλειές τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή