Τέσσερις όρους θέτει ο κ. Ευ. Βενιζέλος

Τέσσερις όρους θέτει ο κ. Ευ. Βενιζέλος

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση στην «κυβέρνηση Τσίπρα/Καμμένου που σήμερα κρύβεται πίσω από την υπευθυνότητα και τις ψήφους της αντιπολίτευσης» εξαπέλυσε χθες ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, θέτοντας παράλληλα τέσσερις όρους, ως ελάχιστες θεσμικές εγγυήσεις, προκειμένου να εξακολουθήσει η στήριξη της αντιπολίτευσης στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που άπτονται της νέας συμφωνίας διάσωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος επαναφέρει το αίτημα για συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στον εκλογικό νόμο «ώστε να ενθαρρύνονται οι ευρύτερες δυνατές συνεργασίες», ζητά την «αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας της Βουλής», ουσιαστικά μέσω της αντικατάστασης της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, και τέλος τον σεβασμό της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, των ανεξάρτητων αρχών, της πολιτικής ουδετερότητας της δημόσιας διοίκησης.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Βενιζέλος επιφυλάσσει δηκτικά σχόλια για τα όσα αποκαλύφθηκαν για τους σχεδιασμούς Βαρουφάκη, ωστόσο επιμένει ότι οι όποιες ευθύνες δεν μπορούν προφανώς να περιοριστούν στον τέως υπουργό. «Τον άμεσο και απτό κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, ασύντακτης χρεοκοπίας και καθολικής οικονομικής καταστροφής δεν τον προκάλεσαν οι παράνομες πράξεις σε σχέση με τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών αλλά η ίδια η δήθεν στρατηγική της διαπραγμάτευσης που κόστισε δεκάδες δισεκατομμύρια στο Δημόσιο και πολλά περισσότερα στην εθνική οικονομία και τους πολίτες, τράβηξε τη χώρα χρόνια πίσω και την έβαλε στο ‘‘μνημόνιο 3’’ με τους χειρότερους όρους», επισημαίνει. Το ζήτημα των ευθυνών του κ. Βαρουφάκη και των συνεργών του, αργά ή γρήγορα, θα διερευνηθεί σε βάθος… τον κ. Βαρουφάκη όμως τον διόρισε και τον διατήρησε υπουργό Οικονομικών και πληρεξούσιο της χώρας στην πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση ο κ. Τσίπρας», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή