Αντεξε και ελπίζει ο Παναθηναϊκός

Αντεξε και ελπίζει ο Παναθηναϊκός

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επική ανατροπή, κατάθεση ψυχής και νίκη-χρυσάφι με 2-1 επί της Μπριζ για τον Παναθηναϊκό χθες, στο καμίνι της κατάμεστης Λεωφόρου! Με παίκτη λιγότερο για περίπου 50 λεπτά λόγω της αποβολής του Σάντσεθ και κόντρα στη ροή του αγώνα στο β΄ ημίχρονο, οι «πράσινοι» έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, περνώντας διά πυρός και σιδήρου σε ένα ματς πλούσιο σε συγκινήσεις και με πολλές ενέσεις αδρεναλίνης. Η ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης αναμένεται πλέον με τεράστιο ενδιαφέρον.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό και τα είχε όλα! Τρία γκολ, δύο πέναλτι (το ένα χαμένο), τρεις μεγάλες ευκαιρίες για την Μπριζ, μία κόκκινη κάρτα με… χρονοκαθυστέρηση, ένταση και πάθος στην εξέδρα συνέθεσαν ένα σκηνικό πλούσιο σε συγκινήσεις και μάλλον αταίριαστο για την εποχή, όπου τα πόδια όλων είναι βαριά από τη σκληρή προετοιμασία. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο ζωντανά στα παιχνίδι και προσπάθησε να πιέσει από την αρχή, αλλά το 4-2-2-2 που επέλεξε ο Αναστασίου δεν λειτούργησε καλά ανασταλτικά μόλις άρχισαν να βγαίνουν στην κόντρα οι Βέλγοι, με συνέπεια ένα δεκάλεπτο μπλακ άουτ που παραλίγο να στοιχίσει ακριβά.

Η Μπριζ εκμεταλλεύθηκε με ιδανικό τρόπο τα αμυντικά λάθη των «πρασίνων». Πήρε κεφάλι στο σκορ στο 10΄ με κεφαλιά του αμαρκάριστου Μπόμπο και τρία λεπτά αργότερα έχασε μοναδική ευκαιρία να «τελειώσει» το παιχνίδι, όταν ο Βανάκεν βρέθηκε τετ α τετ με τον Κοτσόλη αλλά έστειλε την μπάλα σύρριζα άουτ. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ξεκίνησε από τους οπαδούς του. Οι φίλαθλοι έβαλαν με το πάθος τους ξανά την ομάδα τους στην… πρίζα και από το 20΄ οι «πράσινοι» βρήκαν ρυθμό, ζωντάνεψαν και άρχισαν με τη σειρά τους να πιέζουν.

Το πρώτο μήνυμα στους Βέλγους δόθηκε με το πέναλτι που κέρδισε ο Καρέλης στο 33΄ και το έχασε ο Μπεργκ (απέκρουσε ο Μπρουσέζε). Παρά τη δεύτερη ψυχρολουσία μετά το γρήγορο 0-1, η ελληνική ομάδα συνέχισε να πιέζει και πήρε τελικά αυτό που της άξιζε, με το γκολ του Μπεργκ με κεφαλιά στο 37΄ ύστερα από σέντρα του Νίνη. Η ισοφάριση δεν ανέκοψε την ορμή των γηπεδούχων, αλλά αυτό το πάθος στοίχισε στον Σάντσεθ τη δίκαιη αποβολή του στο 43΄ κι ας άργησε ο Μπεζμπορόντοφ να την υποδείξει.

Η απάντηση της Μπριζ ήλθε στο 45΄ και στο 61΄ με δύο τετ α τετ του Ντιαμπί όπου νικήθηκε από τον Κοτσόλη, και πέραν τούτου ουδέν. Η πίεσή της ήταν ασφυκτική από το 46΄ έως το 62΄, αλλά η επιλογή του Αναστασίου να θωρακίσει την άμυνα με τους Λαγό, Τριανταφυλλόπουλο αποδείχθηκε σοφή. Ο Παναθηναϊκός άντεξε και, όταν βγήκε μπροστά, ευτύχησε να κερδίσει δεύτερο πέναλτι μετά από χέρι του Μπομπό στο 65΄ το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Καρέλης. Οι «πράσινοι» κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα και παρότι πιέστηκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο, κράτησαν χωρίς κινδύνους τη «χρυσή»νίκη.

ΠΑΟ: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Ζέκα, Βέμερ, Ατζαγκούν (46΄ Τριανταφυλλόπουλος), Νίνης (46΄ Λαγός), Πράνιτς, Μπεργκ, Καρέλης (73΄ Λουντ).

ΜΠΡΙΖ: Μπρουσέζε, Ντε Φο, Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Μέχελε, Μπομπό (72΄ Ντε Σούτερ), Σίμονς, Βάσκεθ (60΄ Ιθκουιέρδο) , Βανάκεν, Βόρμερ, Ντιαμπί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή