«Αγνοήθηκε» η ΕΕΑ, παραμονή για Κέρκυρα

«Αγνοήθηκε» η ΕΕΑ, παραμονή για Κέρκυρα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ψήφους 2 υπέρ και 1 κατά, η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε να κρατήσει στη μεγάλη κατηγορία την Κέρκυρα παρά την εισήγηση της ΕΕΑ που είχε προτείνει τον υποβιβασμό των Φαιάκων λόγω παράβασης των όρων μεταβίβασης μετοχών της ΠΑΕ.

Παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε κρίνει ομόφωνα πως η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Κέρκυρα από τον Γιώργο Λιμπάντζη στον Θανάση Ισσαρη ήταν εικονική και είχε εισηγηθεί τον υποβιβασμό ή την αποβολή της ομάδας από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, η Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας κατάφερε να αθωώσει τους «Φαίακες», με ψήφους 2-1. Συνεπώς, ο σύλλογος θα αγωνιστεί κανονικά στη Σούπερ Λίγκα για την αγωνιστική περίοδο που ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις σε ομάδες όπως ο Λεβαδειακός και ο Απόλλωνας Σμύρνης που πρόκειται να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης. Η ΕΕΑ μάλιστα στο πόρισμά της σημείωνε πως μετά την εξέταση όλων των στοιχείων προέκυπτε ότι έχει συντελεστεί παραβίαση των διατάξεων του αθλητικού νόμου περί του προσώπου των μετόχων όπως έχει θεσμοθετηθεί για τις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες.

Η απόφαση

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε την κάτωθι απόφαση. Αναλυτικά: «Κατόπιν της έκθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που περιέχεται στο από 2-7-2015 Απόσπασμα Πρακτικού της Επιτροπής αυτής, καλείσθε προς απολογία ενώπιόν μας την 23-7-2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00, σύμφωνα με τις διατάξεις του Παραρτήματος Α΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ και του άρθρου 69 του Ν. 2725/1999 όπως οι διατάξεις αυτές ισχύουν σήμερα: Δέχεται τυπικά τις πρόσθετες παρεμβάσεις: α) Αθ. Ισσαρη, β) λοιπών μετόχων της πειθαρχικά διωκόμενης ΠΑΕ, γ) της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ. Απορρίπτει τις πρόσθετες παρεμβάσεις των 1) ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 2) ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. Απαλλάσσει την πειθαρχικώς εγκαλουμένη ΠΑΕ από την αποδιδόμενη σ’ αυτήν κατηγορία κατά πλειοψηφία, ενός μέλους της Πειθαρχικής Επιτροπής έχοντος την άποψη ότι η εγκαλουμένη ΠΑΕ τέλεσε την παράβαση του άρθρου 69 παρ. 12 του Ν. 2725/99 και πρέπει να της επιβληθεί η ποινή της αποβολής από το Πρωτάθλημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή