Τα εταιρικά αποτελέσματα ενίσχυσαν τις αγορές της Ε.Ε.

Τα εταιρικά αποτελέσματα ενίσχυσαν τις αγορές της Ε.Ε.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες όλες οι ευρωπαϊκές αγορές χάρη στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα πολλών επιχειρήσεων, αλλά και σε εξαγορές που ανακοινώθηκαν στη διάρκεια της ημέρας. Αντιστράφηκε, έτσι, το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργήσει την προηγουμένη ημέρα η πτώση των κινεζικών χρηματιστηρίων, την οποία αγνόησε, άλλωστε, και η Wall Street που άνοιξε ανοδικά. Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που τόνωσαν την αγορά ήταν η Kering, η μετοχή της οποίας σημείωσε άνοδο 6,6% όταν η σημαντικότερη φίρμα της, η Gucci, ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεών της κατά 4,6% το β΄ τρίμηνο. Παράλληλα, άνοδο 11,3% σημείωσε η RSA Insurance, όταν διέρρευσε πως η ελβετική ασφαλιστική σχεδιάζει να αγοράσει βρετανικό όμιλο με κεφαλαιοποίηση ύψους 6,9 δισ. δολαρίων.

Αναλυτές όπως ο Γκέρχαρντ Σβαρτζ, στέλεχος της Baader Bank του Μονάχου, συσχέτισαν, άλλωστε, τις διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές αγορές με την προσδοκία των επενδυτών για κάποια ένδειξη από πλευράς της Federal Reserve ως προς το αν και πότε επίκειται άνοδος των επιτοκίων του δολαρίου. Με τα μεγαλύτερα κέρδη έκλεισε ο δείκτης FTSE ΜΙΒ, ενώ οι δείκτες Xetra DAX της Φρανκφούρτης και CAC 40 της Γαλλίας έκλεισαν με κέρδη 1,06% και 1,01% αντιστοίχως. Με άνοδο 0,77% έκλεισε, άλλωστε, και ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή