Εισβολή σε εργοστάσιο με απομιμήσεις iPhone

Εισβολή σε εργοστάσιο με απομιμήσεις iPhone

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιδρομή σε εργοστάσιο που κατασκεύαζε απομιμήσεις κινητών iPhone της Apple πραγματοποίησε η κινεζική αστυνομία, ύστερα από ειδοποίηση που έλαβε από τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες είχαν προχωρήσει στην κατάσχεση ορισμένων κινητών τηλεφώνων που πωλούνταν παράνομα υπό την επωνυμία της διάσημης μάρκας. Στο κινεζικό εργοστάσιο απασχολούνταν εκατοντάδες εργάτες, οι οποίοι αξιοποιούσαν χρησιμοποιημένα εξαρτήματα από παλιά «έξυπνα» τηλέφωνα για την κατασκευή των απομιμήσεων των iPhone, που εξάγονταν στο εξωτερικό και απέφεραν κέρδη δεκαεννέα εκατομμυρίων δολαρίων.

Το εργοστάσιο ανακαλύφθηκε στις 14 Μαΐου, αλλά η ύπαρξή του αποκαλύφθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή μέσω του γραφείου δημόσιας ασφάλειας του Πεκίνου. Οι τοπικές αρχές της κινεζικής πρωτεύουσας διοργάνωσαν μία επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν δύο ομάδες, που εισέβαλαν στο παράνομο εργοστάσιο απομιμήσεων της Apple στα βόρεια προάστια της πόλης. Περίπου 41.000 κινητά τηλέφωνα φέρονται να είχαν παραχθεί. Η αστυνομία προχώρησε, επίσης, σε εννέα συλλήψεις.

Το τελευταίο διάστημα η Κίνα προωθεί μία εκστρατεία πάταξης του παρεμπορίου και της παραγωγής πλαστών προϊόντων, με τις κινεζικές αρχές να καλούν τις επιχειρήσεις να διαθέτουν ένα εμφανές σήμα κατατεθέν. Το Πεκίνο έχει συμφωνήσει σε συνεργασία με την Ουάσιγκτον να περιορισθεί ο μεγάλος αριθμός παράτυπων προϊόντων που εξάγονται και εισάγονται στις δύο χώρες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή