Φεστιβάλ Αίγινας, δέκα χρόνια κομμάτι του καλοκαιριού μας

Φεστιβάλ Αίγινας, δέκα χρόνια κομμάτι του καλοκαιριού μας

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ. Δέκα χρόνια γιορτάζει φέτος το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, το οποίο υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ντόρας Μπακοπούλου έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού μας. Οι φίλοι του έχουν πολλαπλασιαστεί, όπως και οι υποστηρικτές του που ίδρυσαν τον Σύλλογο Φίλων του Φεστιβάλ, βασική κινητήρια δύναμή του. Η έναρξη του φετινού 10ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας θα γίνει το Σάββατο (1/8) στην παραλία της Αύρας στις 9 το βράδυ με τη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη «Αθήνα-Μπουένος Αϊρες». Ο γνωστός καλλιτέχνης θα τραγουδήσει στους ρυθμούς του τάνγκο μαζί με το Κουιντέτο Tangarto, τους Λευτέρη Γρίβα, Γιώργο Παναγιωτόπουλο, Αριστείδη Χατζησταύρου, Απόστολο Παπαπέτρου και Θωμά Κοντογεώργη. Η καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς είναι της Αγαθής Δημητρούκα. Την Πέμπτη (6/8) θα δώσουν ρεσιτάλ οι πιανίστες Ελεονώρα Αποστολίδη και Χρίστος Παπαγεωργίου με έργα Σούμπερτ και Ραχμάνινοφ και τις «Στιλιστικές παραλλαγές πάνω στο τραγούδι ‘‘Στο περιγιάλι το κρυφό’’ του Μίκη Θεοδωράκη».

Την Παρασκευή 7/8 μια πολύ ωραία συναυλία που υποστηρίζει η Καναδική Πρεσβεία στην Αθήνα, με τους Θανάση Αποστολόπουλο (πιάνο), Alissa Margulis (βιολί), Lyda Chen-Argerich (βιόλα), Natalia Margulis (βιολοντσέλο) και Mehdi Ghazi (πιάνο), με έργα Ραχμάνινοφ, Φορέ και Μπραμς, ενώ το Σάββατο (8/8) οι Alissa Margulis, Sascha Maisky, Lyda Chen-Argerich, Natalia Margulis, Lily Maisky, Francisco Almazan Alhambra και Alexander Buzlov θα ερμηνεύσουν έργα Μπαχ, Χέντελ, Σοστακόβιτς, Φρανκ κ.ά.

Στο Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση στην Παχειά Ράχη της Αίγινας θα δοθεί την Κυριακή (9/8) ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ, με τίτλο «Παίζει απόψε το φεγγάρι», με τη σοπράνο Φανή Αντωνέλου και τη Μαρία Μπιλντέα στην άρπα. Πολλές και ενδιαφέρουσες οι συναυλίες που ακολουθούν και θα διαρκέσουν έως τις 23 Αυγούστου. Μεταξύ τους η συναυλία της Ορχήστρας Δωματίου Musica Vitae από τη Σουηδία («Μύθοι και Πάθη, 13/8), το ρεσιτάλ της μέτζο σοπράνο Sara Nastos και της πιανίστριας Νέλλης Σεμιτέκολο στην Αυλή του Ναού Σωτήρος (16/8), το ρεσιτάλ πιάνου της Ντόρας Μπακοπούλου και του πατρός Ελευθέριου Κουμασίδη στον ίδιο χώρο (17/8), η μουσική παράσταση «Ο Μάνος Χατζιδάκις και το θέατρο» (22/8) με τους Τάση Χριστογιαννόπουλο, Μάρθα Τομπουλίδου (αφήγηση), Ντόρα Μπακοπούλου κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή