49 χρόνια πρίν… 29-VII-1966

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΥΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Παρίσιοι, 28.- Σχεδόν επί δίμηνον διήρκεσαν αι συνομιλίαι αναφορικώς με το μέλλον των γαλλικών στρατευμάτων εν Γερμανία, χωρίς εν τούτοις, να ληφθή οιαδήποτε ουσιώδης απόφασις. Αι τελευταίαι συζητήσεις επί του προβλήματος έληξαν αργά χθες άνευ θετικού αποτελέσματος. Η έναρξις των νέων συνομιλιών θα γίνη τον προσεχή Σεπτέμβριον ενώ, εν τω μεταξύ, αι εξ 72.000 ανδρών γαλλικαί δυνάμεις θα παραμείνουν εις Γερμανίαν βάσει προσωρινής συμφωνίας. Το πρόβλημα ετέθη μετά την απόφασιν της Γαλλίας να αποσύρη τας δυνάμεις της εκ της ενιαίας διοικήσεως του ΝΑΤΟ την 1ην Ιουλίου.

«ΔΟΥΛΕΜΑ» ΤΟΥ ΜΑΟ: Ουασιγκτών, 28.- Ο Μάο Τσε Τουγκ προσεκλήθη όπως μετάσχη του Μαραθωνίου της κολυμβήσεως εις Καναδάν. Σχετική επιστολή απεστάλη προς τον Κινέζον κομμουνιστήν ηγέτην υπό του προέδρου της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Κολυμβητών Μακράς Αποστάσεως, κ. Κάρλος Λαριέχα. Εις την επιστολήν του ο κ. Λαριέχα αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Επληροφορήθημεν ότι εκολυμβήσατε εις απόστασιν 9 μιλίων εις χρόνον εξαιρετικόν. Τούτο θα ήτο δυνατόν να σας επιτρέψη να είσθε πρωταθλητής εις τους αγώνας κολυμβήσεως που θα διεξαχθούν μεταξύ των ταχυτέρων κολυμβητών του κόσμου.»

ILLYA DARLING: Ο σκηνοθέτης κ. Ζυλ Ντασσέν και ο συνθέτης κ. Μάνος Χατζηδάκης συνηντήθησαν εις τας Σπέτσας διά να συνεργασθούν επί της αναβιβάσεως του μιούζικαλ «Ποτέ την Κυριακή» τον προσεχή Οκτώβριον εις Θέατρον της Νέας Υόρκης. [Σημ. “Φ”: Τους βασικούς ρόλους του μιούζικαλ -του οποίου ο αγγλικός τίτλος ήταν Illya Darling- έπαιξαν η Μελίνα Μερκούρη και ο Τίτος Βανδής.]

ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΜΟΥΝΤΕΣ: Την προσεχή Κυριακήν [31 Ιουλίου 1966] θα ομιλήση εις Χίον ο λογοτέχνης κ. Ματθαίος Μουντές με θέμα: «Καημοί και χαμόγελα της ναυτοσύνης».

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΚΑΠΟΤΕ..: Η Α.Ε. Ζαχαροπλαστεία – Εστιατόρια «Φλόκα» προσκαλεί το Κοινόν σήμερον Παρασκευήν και ώραν 7 μ.μ. εις τα εγκαίνια του νέου πολυτελεστάτου ζαχαροπλαστείου της επί της Πλατείας Βικτωρίας και Γ’ Σεπτεμβρίου 87.

Ο ΣΙΝΑΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ: Φορτ Λη (Νέα Υερσέη), 28.- Χθες την νύκτα ο Φρανκ Σινάτρα παρουσίασε την ηλικίας 21 ετών σύζυγόν του Μία Φάρροου εις τους γονείς του.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΙΣ: Πλήθος ποδοσφαιροφίλων και μη συνωστίζεται καθημερινώς εις καταστήματα που διαθέτουν συσκευάς τηλεοράσεως και παρακολουθεί τους αγώνας του 8ου παγκοσμίου ποδοσφαιρικού κυπέλλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή