Ανεβάζει τους τόνους ο κ. Θεοδωράκης

Ανεβάζει τους τόνους ο κ. Θεοδωράκης

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να πάψει να προκαλεί και να υποτιμά την κρίση και τη μνήμη των πολιτών κάλεσε χθες τον πρωθυπουργό ο κ. Στ. Θεοδωράκης, ασκώντας του δριμεία κριτική για όσα είπε και κυρίως όσα απέφυγε να πει στη ραδιοφωνική του συνέντευξη (Κόκκινο). Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που ο επικεφαλής του Ποταμιού έσπευσε να αποδομήσει και τον τρόπο που έγινε η συνέντευξη, επιτιθέμενος τόσο στον σταθμό όσο και στον δημοσιογράφο που είχε την ευθύνη της.

«Στις δύο ώρες συνέντευξης του κ. Τσίπρα στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ούτε μία ερώτηση και δεν ειπώθηκε μισή λέξη για τα σχέδια Βαρουφάκη για τα IOU και την επιστροφή στη δραχμή. Μπορεί να είναι το θέμα που συζητά όλη η Ελλάδα, και μαζί μας όλος ο κόσμος, όμως το κόμμα και οι δημοσιογράφοι του έχουν άλλες έγνοιες», τονίστηκε σε ανακοίνωση του Ποταμιού, μέσω της οποίας ο κ. Θεοδωράκης απαρίθμησε αυτονόητα ερωτήματα που θα όφειλε να απαντήσει ο κ. Τσίπρας αλλά δεν έγιναν ποτέ.

«Τι θα γίνει τον Σεπτέμβρη στην κοινωνία; Τι θα γίνει με τους νέους φόρους; Πώς θα πληρωθούν οι δάσκαλοι για τα σχολεία; Πώς θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία; Πώς θα αποτρέψουμε την εκτίναξη της ανεργίας σε νέα ύψη; Πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε η απόφασή του να κλείσει τις τράπεζες και πώς θα επιβιώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις;», ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά το Ποτάμι επισύναψε ηλεκτρονικά και παλιότερες δηλώσεις του κ. Τσίπρα για να καταδείξει την ασυνέπειά του. «Δεν είναι της ώρας να θυμίσουμε ‘‘ποιος έλεγε τι’’ όλα αυτά τα χρόνια, αλλά καλό θα ήταν ο κ. Τσίπρας να μην προκαλεί. Διότι ο ισχυρισμός του ‘‘δεν είπαμε ότι θα σκίζαμε τα μνημόνια’’ μόνο πρόκληση στη μνήμη των Ελλήνων είναι. Ολοι οι υπουργοί του με αυτό το σύνθημα έκαναν καριέρα και ο ίδιος με αυτή την υπόσχεση έγινε πρωθυπουργός», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης. Και καθώς ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι τα περί σκισίματος των μνημονίων τα έλεγε το 2012, το Ποτάμι επισύναψε συνέντευξή του στο Εθνος, τον Μάιο του 2014, όταν στην ευθεία ερώτηση αν «θα σκίσετε τα μνημόνια» απάντησε επί λέξει «και θα είναι μέρα μεσημέρι, καθώς η διαφορά μας με το σύστημα που καταρρέει είναι ότι εμείς δεν λέμε και μετά ξεχνάμε. Το μνημόνιο τελειώνει την πρώτη μέρα της κυβέρνησης της Αριστεράς», είπε πει τότε ο κ. Τσίπρας.

Επισημαίνεται ότι η σκλήρυνση της κριτικής που φέρεται πια να επιλέγει το Ποτάμι ως νέα στρατηγική του έναντι του πρωθυπουργού προφανώς σχετίζεται με την πρόβλεψη των περισσοτέρων στελεχών της Σεβαστουπόλεως ότι ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει σύντομα εκλογικό αιφνιδιασμό. Και επειδή όλα δείχνουν πια ότι η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποτραπεί, στο Ποτάμι ανησυχούν ευλόγως ότι ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει άνοιγμα στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους για να αντισταθμίσει τις απώλειες εξ αριστερών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή