Τα βασικά δικαιώματα κατά τη μετακίνηση με τρένο ή ΚΤΕΛ στις διακοπές

Τα βασικά δικαιώματα κατά τη μετακίνηση με τρένο ή ΚΤΕΛ στις διακοπές

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λιγότερες διακοπές δεν σημαίνει και λιγότερα δικαιώματα. Αυτό επισημαίνει φέτος η ΕΚΠΟΙΖΩ, υπενθυμίζοντας στους καταναλωτές τα βασικά δικαιώματά τους κατά τη μετακίνησή τους με τρένο ή ΚΤΕΛ στις διακοπές.

Εάν το τρένο έχει τουλάχιστον μία ώρα καθυστέρηση, μπορούμε να ζητήσουμε να μας επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου ή ακόμα και, εάν έχουμε ήδη ξεκινήσει το ταξίδι, να κατέβουμε από το τρένο και να μας επιστραφεί  το  αντίτιμο  για τη διαδρομή που δεν κάναμε.

Εάν επίσης, λόγω αυτής της καθυστέρησης, δεν εκπληρώνεται πλέον ο σκοπός του ταξιδιού μας, δικαιούμαστε δωρεάν επιστροφή  στο  σημείο αναχώρησης  ή  να  συνεχίσουμε προς τον τελικό μας προορισμό με άλλο μέσο  με  ευθύνη  της  εταιρείας.

Ακόμη και αν ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας, δικαιούμαστε το 25% του αντιτίμου αν το τρένο έχει καθυστερήσει από 1-2 ώρες και 50% εάν έχει καθυστερήσει πάνω από 2 ώρες. Καλό είναι να ξέρουμε ότι δικαιούμαστε να μεταφέρουμε δωρεάν το κατοικίδιό μας με το τρένο, αρκεί να έχουμε μαζί μας και ενημερωμένο το βιβλιάριο υγείας του.

Σε περίπτωση ταξιδιού με ΚΤΕΛ (για απόσταση πάνω από 250 χλμ.), αν το δρομολόγιο ακυρωθεί, ή καθυστερήσει πάνω από δύο ώρες, δικαιούμαστε επιστροφή του αντιτίμου και μεταφορά στο αρχικό σημείο ή μεταφορά στον τελικό προορισμό το ταχύτερο δυνατό χωρίς άλλη επιβάρυνση ή, αν η εταιρεία δεν κάνει κάτι από τα παραπάνω, αποζημίωση του 50% της τιμής του εισιτηρίου, επιπρόσθετα με την επιστροφή του αντιτίμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή