500 λέξεις με την Γαλάτεια Βούρβουλη

500 λέξεις με την Γαλάτεια Βούρβουλη

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γαλάτεια Βούρβουλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι δημοσιογράφος με θητεία σε εφημερίδες και τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές, και στα διαλείμματα γράφει ιστορίες. Το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Ιστορίες απιστίας» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ποταμός, είναι μια συλλογή με δεκατέσσερις σύντομες ιστορίες και πρωταγωνιστή την πολυγαμικότητα της ανθρώπινης φύσης.

Ποια βιβλία έχετε αυτόν τον καιρό πλάι στο κρεβάτι σας;

Μία μυθιστορηματική εκδοχή της υπόθεσης Ντρέιφους (An Officer and a Spy, Robert Harris) και το «Google Semantic Search» του David Amerland.

Ποιος ήρωας/ηρωίδα λογοτεχνίας θα θέλατε να είστε και γιατί;

Ο Πι. Για να συμπλεύσω στη βάρκα με την τίγρη.

Με ποιον συγγραφέα θα θέλατε να δειπνήσετε;

Με τον Τζο Νέσμπο. Για να μου αποκαλύψει τι πίνουν εκεί στα βόρεια και γράφουν τόσο καλά βιβλία τα τελευταία χρόνια.

Ποιο ήταν το τελευταίο βιβλίο που σας έκανε να θυμώσετε;

Το Goldfinch της Ντόνα Ταρτ. Αν και τα δύο προηγούμενα βιβλία της (Secret History, Little Friend) μου άρεσαν πολύ, αυτό το βρήκα φλύαρο χωρίς λόγο. Ολοι μπορούν να το πουν με χίλιες λέξεις. Μπορείς να το πεις με εκατό;

Και το τελευταίο που σας συγκίνησε;

Το «Wave» της Sonali Deraniyagala, που έχασε τον άντρα της, τα παιδιά και τους γονείς της στο τσουνάμι του 2004 στην Ινδονησία.

Ποιο κλασικό βιβλίο δεν έχετε διαβάσει και ντρέπεστε γι’ αυτό;

Δεν έχω διαβάσει Προυστ και δεν ντρέπομαι καθόλου. Αν ντρεπόμουν θα τον είχα διαβάσει.

Πώς προέκυψαν οι «Ιστορίες απιστίας»;

Το 2012 αποκτήσαμε χορηγό για την ενότητα Sex του protagon.gr, του οποίου ήμουν συνιδρυτής, μέτοχος και administrator, αλλά δεν είχαμε θέματα περί σεξ κι έτσι άρχισα να γράφω ιστορίες απιστίας. Με εξαίρεση την πρώτη, όλες οι άλλες είναι ασκήσεις 1.500 λέξεων (περίπου) και ακολουθούν την επικαιρότητα από το τέλος του 2012 ώς τις αρχές του 2015.

Η απιστία είναι δικαίωμα;

Η διάθεση για απιστία είναι, νομίζω, ενστικτώδης στον άνθρωπο. Αλλά η μόνη διαφορά μας από τα ζώα είναι ότι εμείς έχουμε ελεύθερη βούληση και μπορούμε να μην ακολουθήσουμε το ένστικτό μας.

Πώς θα επιχειρηματολογούσατε υπέρ της πολυγαμικότητας;

Η πολυγαμικότητα μου φαίνεται τρομερά κουραστική δραστηριότητα, θέλει πολύ χρόνο και πολλή δουλειά, δεν θα επιχειρηματολογούσα ποτέ υπέρ της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή