49 χρόνια πρίν… 30-VII-1966

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΖΟΝΣΟΝ ΚΑΙ ΟΥΪΛΣΩΝ: Ουασιγκτών, 29.- Ο Βρετανός πρωθυπουργός κ. Χάρολντ Ουίλσων αφιχθείς αργά χθες την νύκτα ενταύθα είχεν σήμερον συνομιλίας μετά του προέδρου Λύντον Τζόνσον εις τον Λευκόν Οίκον διαρκεσάσας επί 4 ώρας και περιστραφείσας εις τα διεθνή προβλήματα, αλλά κυρίως εις το θέμα της οικονομίας της Αγγλίας. […] Ο κ. Ουίλσων είπε προς τον Αμερικανόν πρόεδρον ότι η Αγγλία είναι αποφασισμένη να ανορθώση την εθνικήν της οικονομίαν. Ο πρόεδρος Τζόνσον είπεν, εξ άλλου, ότι οι Βρεταννοί είναι γενναίος λαός και είναι πεπεισμένος ότι θα επιτύχουν να ανασυγκροτήσουν την οικονομίαν των. […] Επίσης εγνώσθη, ότι ο κ. Ουίλσων δεν εζήτησεν οικονομικήν βοήθειαν από τον κ. Τζόνσον. Αργότερον, ο κ. Ουίλσων ομιλών προς τους δημοσιογράφους είπεν, ότι η Αγγλία οφείλει να λάβη άμεσον απόφασιν περί μειώσεως των βρεταννικών δυνάμεων, που σταθμεύουν εις την Δυτικήν Γερμανίαν, εφ’ όσον η Βόννη δεν θα κατέβαλλε τας δαπάνας διά την συντήρησιν των δυνάμεων αυτών.

ΠΑΓΩΜΑ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΩΝ: Λονδίνον, 29.- Η βρεταννική Κυβέρνησις εξέδωσε σήμερον «Λευκήν Βίβλον» υπό τον τίτλον: «Διά μίαν ανάπαυλαν εις την αύξησιν των τιμών και των εισοδημάτων», εις την οποίαν καθιστά σαφές προς τα συνδικάτα ότι θα ζητήση από το Κοινοβούλιον να θεσπίση νομοθετικά μέτρα διά την εφαρμογήν της πολιτικής της λιτότητος και την πλήρη καθήλωσιν των τιμών, των αποδοχών των εργαζομένων, των μισθωμάτων και των πάσης φύσεως εισοδημάτων, από 20ής Ιουλίου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΜΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟΥ: Παρίσιοι, 29.-  Η εφημερίς  «Μόντ» δημοσιεύει ιδιαιτέραν ανταπόκρισιν εξ Αθηνών, σχολιάζουσαν τα ανθελληνικά μέτρα των τουρκικών αρχών εναντίον του ελληνικού πληθυσμού των νήσων Ιμβρου και Τενέδου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α. ΔΟΞΙΑΔΗΣ: Ασπεν, Κολοράντο, 29.- Το ενταύθα Ινστιτούτον Ανθρωπιστικών Σπουδών ετίμησε τον Ελληνα αρχιτέκτονα και πολεοδόμον κ. Κ. Δοξιάδην, εις τον οποίον εδόθη βραβείον αξίας 30.000 δολλαρίων, ως πατέρα της νέας επιστήμης της οικιστικής.

ΧΑΛΚΙΣ: Από της πρωίας σήμερον επεξετάθη και εις την Χαλκίδα η αυτόματος υπεραστική τηλεφωνική επικοινωνία. Εως σήμερον αυτόματον υπεραστικήν σύνδεσιν διαθέτουν αι πόλεις Αθήναι, Ηράκλειον, Θεσσαλονίκη, Θήβαι, Κόρινθος, Καλαμάτα, Λεβάδεια, Λουτράκι, Πάτραι και Χανιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή