Σε υψηλό τετραετίας ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη

Σε υψηλό τετραετίας ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υψηλό επίπεδο τετραετίας αυξήθηκε ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, όπως μετέδωσε την Πέμπτη το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως αναφέρεται σημαντικό ρόλο στην ενίσχυσή του διαδραμάτισε η ανακούφιση που προκάλεσε η παραμονή της Ελλάδας εντός της νομισματικής ένωσης. 

Σύμφωνα με την Κομισιόν, οδείκτης επιχειρηματικού και καταναλωτικού κλίματος αυξήθηκε στις 104 μονάδες, ενώ η μέση εκτίμηση των οικονομολόγων, που μετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, ήταν ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στις 103,2 μονάδες.

Αν και η οικονομία της Ευρωζώνης δυσκολεύεται να αποκτήσει δυναμική σε ένα στέρεο έδαφος και τα προβλήματα της περιοχής έχουν επιβαρύνει το κλίμα, οι προοπτικές μπορεί να ενισχυθούν από τη συμφωνία για τη χορήγηση τρίτου προγράμματος βοήθειας στην Αθήνα, σημειώνει ακόμη το δημοσίευμα του Bloomberg.

Η έκθεση της Κομισιόν δείχνει ότι η εμπιστοσύνη στον τομέα της βιομηχανίας της Ευρωζώνης βελτιώθηκε σε -2,9 από -3,4 μονάδες τον Ιούνιο. Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών επιβεβαιώθηκε στις -7,1 μονάδες (με δεύτερη εκτίμηση), ενώ η εμπιστοσύνη στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε στις 8,9 από 7,9 μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή