Ελαφρές διακυμάνσεις για τα ελληνικά ομόλογα

Ελαφρές διακυμάνσεις για τα ελληνικά ομόλογα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελάχιστες διακυμάνσεις παρουσίασαν οι σημερινές τιμές και αποδόσεις των τριών κρατικών ομολόγων στις διεθνείς πλατφόρμες καθώς δεν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις για τις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών που βρίσκονται από την αρχή της εβδομάδας στην Αθήνα. Ταυτόχρονα η καλοκαιρινή ηρεμία επέφερε σχεδόν σταθεροποιητική εικόνα και στα ευρωομολογα της περιφέρειας αφού οι περισσότεροι επενδυτές ετοιμάζονται για τις διακοπές τους από την νέα εβδομάδα.

Η τιμή του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου κινήθηκε σήμερα στα 53,40 λεπτά του ευρώ από από 53,20 λεπτά του ευρω την Τετάρτη. Η απόδοση διαμορφώθηκε σήμεερα στο 11,85% έναντι 12,10% την χθεσινή μερα. Ετσι το spread(διαφορά απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο που σήμερα έκλεισε στο 0,68%) ανήλθε στις 1.117 μονάδες. Η σημερινή απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου ανήλθε σήμερα στο 17,55% από 17,80% την χθεσινή μέρα. Η ελληνική τριετία παρουσίασε σήμερα τιμη στα 73,10 λεπτά του ευρώ από 74 λεπτά του ευρω χθες το απόγευμα. Η απόδοση της ελληνικής τριετίας έκλεισε σήμερα στο 21,70% από 21,60% την Τετάρτη.

Στα ευρωομόλογα της περιφέρειας η γαλλική δεκαετία έκλεισε σήμερα στο 0,97% από 1,01% χθές, η ιταλική δεκαετία κινήθηκε σήμερα στο 1,83% από 1,89% την Τετάρτη. Επίσης η απόδοση του ισπανικού δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε σήμερα στο 1,89% από 1,94% χθές το απόγευμα και το δεκαετές πορτογαλέζικο ομόλογο είχε σήμερα απόδοση 2,44% έναντι 2,50% την χθεσινή μέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή