Μεγαλειώδης εμφάνιση του Ατρόμητου

Μεγαλειώδης εμφάνιση του Ατρόμητου

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το θριαμβευτικό 3-1 και με κάτι παραπάνω από τη μισή πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, επιστρέφει ο Ατρόμητος από τη Στοκχόλμη, όπου αντιμετώπισε την πιο έτοιμη και πιο έμπειρη ΑΙΚ. Ο σύλλογος του Περιστερίου ήταν εντυπωσιακός και, πλέον, καλείται σε μία εβδομάδα (6/8) στο γήπεδό του να υπερασπιστεί το σκορ που δικαίως κατέκτησε χθες στη σουηδική πρωτεύουσα.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου δεν άργησε να δείξει τις διαθέσεις στο επιβλητικό, πανέμορφο και… φιλικότατο «Friends Arena». Πιάνοντας τους Σουηδούς στον… ύπνο, ο Μαρσελίνιο μόλις στο 3΄ πραγματοποίησε καταπληκτική προσπάθεια από αριστερά, την κατάλληλη στιγμή σέντραρε στον Ναπολεόνι, ο οποίος έκανε το 1-0, «παγώνοντας» την ήδη δροσερή Στοκχόλμη. Το γκολ αυτό, όμως, δεν αφύπνισε τους παίκτες της ΑΙΚ, και οι παίκτες του Ατρομήτου δεν έδειξαν διάθεση να τους χαριστούν. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 15΄, σε νέα αντεπίθεση ο Μαρσελίνιο ξεκίνησε και τέλειωσε μόνος του τη φάση για να γράψει το 2-0!

Η ΑΙΚ για να συνέλθει από το διπλό σοκ χρειάστηκε περίπου… μισή ώρα, με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να μην κινδυνέψει ουσιαστικά μέχρι το τέλος του πρώτου

ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος, οι Σουηδοί δεν είχαν άλλη επιλογή από το να επιτεθούν και να «μαζέψουν» το σκορ. Μόλις στο 48΄ είχαν μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν από τα 11 βήματα, αλλά ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε εξαιρετικά το πέναλτι που εκτέλεσε ο Πάβεϊ. Ο Μιχάλης Γρηγορίου έστησε άριστα την ομάδα του, αφού και τους χώρους σωστά έκλεισε και σε κάθε ευκαιρία βγήκε με αξιώσεις στην αντεπίθεση, όπως στην καλή φάση του Κιβρακίδη στο 62΄ όταν το σουτ του έδιωξε ο Κάλγκρεν.

Η ΑΙΚ προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως από στημένες φάσεις και, όπως και στο πρώτο πέναλτι, έτσι και στη φάση του 69΄, κέρδισε ξανά την εσχάτη των ποινών, με τον Γκοϊτόμ αυτή τη φορά να νικά τον Γκορμπούνοφ. Στη φάση του πρώτου πέναλτι η παράβαση δεν είναι ξεκάθαρη, ενώ στο δεύτερο ο Κιβρακίδης βρίσκει καθαρά την μπάλα με το χέρι. Η μείωση του σκορ έφερε μία μικρή αναστάτωση στην ομάδα του Ατρομήτου, αλλά όταν το μυαλό καθάρισε, το σύστημα απέδωσε και πάλι ιδανικά. Ο κορυφαίος του γηπέδου Μαρσελίνιο σπατάλησε σε αντεπίθεση καλή ευκαιρία για να σκοράρει (76΄), αλλά τρία λεπτά αργότερα δεν χαρίστηκε. Αφού ταλαιπώρησε τη σουηδική άμυνα, κέρδισε (αυστηρό) πέναλτι και την αποβολή του Σούντμπεργκ. Ο Ούμπιντες μετουσίωσε την προσπάθεια του συμπαίκτη του σε γκολ, με τον Ατρόμητο να φεύγει θριαμβευτής από τη Στοκχόλμη και να περιμένει τη ρεβάνς του Περιστερίου (6/8) για να σφραγίσει την πρόκριση.

Πανευτυχής ήταν μετά το τέλος του αγώνα ο κ. Γρηγορίου, ο οποίος πάντως θέλησε να κρατήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση, τονίζοντας: «Εγινε το πρώτο ημίχρονο. Αυτό είχα πει και στα παιδιά. Μακάρι να μην υπήρχε άλλο παιχνίδι και να είχαμε περάσει στα πλέι οφ από τώρα. Αλλά επειδή έχουμε πάθει ζημιά θέλουμε να πάμε στην έδρα μας και να παίξουμε το β΄ ημίχρονο για να χαρούμε». Επίσης, αναφέρθηκε και στην τεχνική που ακολούθησε: «Θέλουμε να παίζουμε επιθετικά, αλλά και να κλείνουμε χώρους. Βλέπω διάθεση στους παίκτες μου. Εχουν τεράστιο ταλέντο, αλλά προσθέσαμε και την τακτική».

ΑΙΚ: Κάλγκρεν, Αλεξ, Σούντμπεργκ, Γιόχανσον, Πάβεϊ, Μπλόμπεργκ (57΄ Γκοϊτόμ), Ετούχου, Οφόρι, Ισιζάκι, Μπανγκουρά, Μπρούσταντ (57΄ Ελίασον).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Πίτου Γκαρσία (75΄ Μ’Μπόου), Γοδόι, Ουσέρο, Μαρσελίνιο (86΄ Μπρίτο), Ούμπιντες, Ναπολεόνι (90΄+ Μπάλλας).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή