Η Μπίρκιν «αποσύρεται» από τον Οίκο Hermes

Η Μπίρκιν «αποσύρεται» από τον Οίκο Hermes

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Bρετανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Τζέιν Μπίρκιν ζήτησε από τον Οίκο Hermes να αφαιρέσει το όνομά της από την ομώνυμη τσάντα, εφόσον είναι κατασκευασμένη από δέρμα κροκοδείλου. Η γνωστή καλλιτέχνης πληροφορήθηκε πρόσφατα, από την οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων, τη γνωστή PETA, για τις κτηνώδεις πρακτικές θανάτωσης των ερπετών σε φάρμα του Τέξας που προμηθεύει τον γαλλικό οίκο μόδας. Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση δείχνει ανατριχιαστικές εικόνες από τη φάρμα αναπαραγωγής κροκοδείλων Λόουν Σταρ Αλιγκέιτορ Φαρμς. Τα ερπετά εγκαταλείπονται να πεθάνουν αργά και βασανιστικά σ’ ένα κουτί με πάγο, αφού έχουν δεχθεί χτύπημα με μαχαίρι και πλήγμα με αεροβόλο όπλο. Η Μπίρκιν, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «ενημερώθηκα για τις κτηνώδεις πρακτικές που ακολουθούνται για να κατασκευαστούν οι τσάντες Hermes που φέρουν το όνομά μου, και ζήτησα από τον οίκο να το αφαιρέσει από την Μπίρκιν Κροκό, τουλάχιστον έως ότου εφαρμοστούν πρακτικές που θα συνάδουν με τους διεθνείς κανόνες».

Η τσάντα Μπίρκιν κυκλοφόρησε το 1984 προς τιμή της ηθοποιού, τραγουδίστριας και πρώην συντρόφου του Σερζ Γκενσμπούρ και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής. Η τιμή μιας τέτοιας τσάντας κυμαίνεται από 10.000 έως 100.000 ευρώ, ενώ όποια ενδιαφέρεται να την αποκτήσει θα πρέπει να περιμένει σε λίστα αναμονής.

Σύμφωνα με την ΡΕΤΑ, χρειάζεται το δέρμα της κοιλιάς τριών κροκοδείλων για να κατασκευαστεί μία τσάντα. Στο βίντεο εμφανίζονται οι εργαζόμενοι της φάρμας του Τέξας να αποκαλούν τα ζώα «λουράκια ρολογιού». Εκπρόσωπος του Οίκου Hermes, τέλος, τόνισε ότι «συμμερίζεται και κατανοεί τα συναισθήματα της Μπίρκιν και ότι οι εργαζόμενοι στον οίκο σοκαρίστηκαν από το βίντεο». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή