Η ακυβερνησία στην Τουρκία πρόβλημα για τον Turkish Stream

Η ακυβερνησία στην Τουρκία πρόβλημα για τον Turkish Stream

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καθεστώς αβεβαιότητας παραμένει το σχέδιο του αγωγού Turkish Stream, στο οποίο η Ελλάδα στήριξε το ενεργειακό της άνοιγμα προς τη Ρωσία, αγνοώντας τις αντιδράσεις των Βρυξελλών, καθώς δεν έχει υπογραφεί ακόμη η διακρατική συμφωνία με την Τουρκία. Η Ρωσία ελπίζει να υπογράψει διακυβερνητική συμφωνία για τον αγωγό μόλις προκύψει μια νέα κυβέρνηση στην Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. «Πράγματικά, μια διακρατική συμφωνία δεν έχει υπογραφεί. Ο λόγος είναι βασικά ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση εκεί. Οι εταίροι μας στην Τουρκία πρόκειται να σχηματίσουν κυβέρνηση, αλλά δεν είναι τόσο απλό», τόνισε ο κ. Μεντβέντεφ και συμπλήρωσε: «Ελπίζω ότι, μόλις λυθούν όλα τα πολιτικά προβλήματα, θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια τελική συμφωνία για όλα τα θέματα».

Η σοβαρή αυτή εκκρεμότητα, πάντως, δεν εμπόδισε τον Ρώσο πρωθυπουργό να προβεί χθες σε ηχηρές δηλώσεις, τονίζοντας ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να αποφασίσει για την όδευση του αγωγού Turkish Stream δυτικά των ελληνοτουρκικών συνόρων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία θα φέρει το αέριο μέχρι εκεί, και η συνέχεια εξαρτάται από τους Ευρωπαίους καταναλωτές. Ο κ. Μεντβέντεφ εξέφρασε την επιθυμία του να περάσει ο αγωγός και από τη Σλοβενία, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα. Πρόσθεσε ότι αυτό θα αποσαφηνισθεί μόλις η υλοποίηση του έργου είναι περισσότερο βέβαιη. Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας Νόβακ είπε ότι η κατασκευή του αγωγού δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή