Εμπόδια από Βοστώνη σε Μπαχ, «παζάρια» για τους Ολυμπιακούς

Εμπόδια από Βοστώνη σε Μπαχ, «παζάρια» για τους Ολυμπιακούς

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο σοβαρό εμπόδιο στη θητεία του στην προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής συνάντησε ο Τόμας Μπαχ, βλέποντας με απογοήτευση και οργή τη Βοστώνη να αποσύρει την υποψηφιότητά της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Βασικός προγραμματικός στόχος του Γερμανού ηγέτη του Ολυμπιακού Κινήματος ήταν η ανανέωση του ενδιαφέροντος για τη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, την ώρα που μόλις δύο πόλεις θα είναι σήμερα το πρωί υποψήφιες για την ανάληψη των Χειμερινών Ολυμπιακών του 2022, το Αλμάτι και το Πεκίνο.

Ομως η χλιαρή στήριξη των τοπικών αρχών στη Βοστώνη και κυρίως η λαϊκή αντίθεση στην υποψηφιότητα, με κατηγορίες περί υπερβολικών απαιτήσεων της ΔΟΕ και για τον κ. Μπαχ ότι «δεν βρίσκεται σε επαφή με την πραγματικότητα», έκαναν την επιτροπή διεκδίκησης να αποσύρει την υποψηφιότητα της πόλης της Μασαχουσέτης. Οργισμένος ο κ. Μπαχ δήλωσε ότι έχει πάψει πια να παρακολουθεί τι γίνεται στη Βοστώνη, και τόνισε προς την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ ότι έχει αναλάβει υποχρέωση για μια υποψηφιότητα για το 2024, για όποια πόλη κι αν πρόκειται! Ως πιθανότερες υποψήφιες πόλεις φέρονται το Λος Αντζελες και το Σαν Φρανσίσκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή