Συλλέκτης αμαξωμάτων προκάλεσε ρύπανση

Συλλέκτης αμαξωμάτων προκάλεσε ρύπανση

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμαξώματα, ανταλλακτικά, μηχανικά μέρη, μέχρι και ολόκληρα αυτοκίνητα είχαν «στοιβαχτεί» τους τελευταίους μήνες από έναν 48χρονο μηχανικό αυτοκινήτων σε δύο οικόπεδα στην περιοχή Οσσα του Λαγκαδά, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Σαφώς τραβούσαν την προσοχή των περαστικών από τη γύρω περιοχή. Αλλά όχι μόνο. Μάλιστα, η Αστυνομία διώκει τον 48χρονο για αισθητική υποβάθμιση της περιοχής. Εύλογα, εκτός από την… προφανή δίωξη για περιβαλλοντική ρύπανση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα αυτά τα κομμάτια αυτοκινήτων προορίζονταν για πώληση από τον συγκεκριμένο 48χρονο.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαγκαδά, κ. Ηλίας Στόιος, όλα άρχισαν από καταγγελίες πολιτών στην αντιδημαρχία.

Με τη σειρά τους οι τοπικές Αρχές ζήτησαν από τον 48χρονο την απαιτούμενη ειδική άδεια που θα δικαιολογούσε τις δραστηριότητές του. Αυτή δεν υπήρχε. Ακολούθησαν συστάσεις προς τον μηχανικό αυτοκινήτων. Δεν εισακούσθηκαν.

Κατόπιν αυτών, η δημοτική Αρχή επικοινώνησε για το θέμα με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας, τα οποία σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης ανέλαβαν την υπόθεση. Από την επιτόπια έρευνα προέκυψε ότι ο 48χρονος είχε αφήσει από τον περασμένο Οκτώβριο στο ένα οικόπεδο 25 αμαξώματα καθώς και ανταλλακτικά και άλλα μηχανικά μέρη οχημάτων. Παρόμοια κατάσταση επικρατούσε και στο δεύτερο, όπου βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα δέκα οχήματα, τα οποία δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Σε ανακοίνωσή της, η Αστυνομία τονίζει την έλλειψη των απαραίτητων συνθηκών για την τοποθέτηση των οχημάτων στον συγκεκριμένο χώρο, έτσι ώστε αυτή να μην έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως τα ευρήματα εντοπίστηκαν διάσπαρτα, υπαίθρια και σε αδιαμόρφωτο μη στεγανοποιημένο δάπεδο, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες. Επίσης, γίνεται νύξη και για τα οχήματα που δεν έφεραν μηχανή, για τα οποία δεν υπήρχαν τα παραστατικά που να αποδεικνύουν τον χαρακτηρισμό τους ως «απορρίμματα». «Οταν σε έναν χώρο μέσα στη φύση απλά αφήνεις να υπάρχουν παλιά αυτοκίνητα, είναι αναπόφευκτο να προκληθεί περιβαλλοντική ρύπανση», λέει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Λαγκαδά. Μία άποψη που φαίνεται να συμμερίζονται οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι είναι ενοχλημένοι και από την εικόνα που δίνουν τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή