Η Επίδαυρος γεμίζει ξανά

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ξέρω αν είναι επειδή έχουμε τόσο ανάγκη να χαρούμε αυτό το διάστημα, πάντως η πληροφορία που ήρθε χθες στο κινητό μου (ότι, δηλαδή, η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Εθνικού Θεάτρου για το Σάββατο 1 Αυγούστου αγγίζει το sold out) μόνο χαρά μπορούσε να δώσει. Για την αποφασιστικότητα τόσων χιλιάδων να ταξιδέψουν μέχρι την Επίδαυρο. Για την ανάγκη τους να λειτουργήσουν σε μια κανονικότητα (που τη συναντούν στην τέχνη συνήθως). Για το πάθος τους να αντιδράσουν μέσω του γέλιου (στην προκειμένη περίπτωση).

Ασφαλώς δεν θα πρέπει να ξεχαστεί ότι γι’ αυτό το αποτέλεσμα φρόντισε η πολιτική του Εθνικού Θεάτρου. Η έγκαιρη ανακοίνωση ότι όλα τα εισιτήρια του άνω διαζώματος, και τις δύο μέρες (σήμερα και αύριο στην Επίδαυρο), θα έχουν την τιμή των 8 ευρώ ανά άτομο. Για το ότι φρόντισε να μεταφέρει χίλιους ανθρώπους (500 την Παρασκευή και 500 το Σάββατο) με πούλμαν μόλις στην τιμή των 7 ευρώ κατ’ άτομο. Κινήσεις που είναι φανερό ότι άγγιξαν τις ανάγκες του κοινού.

Δεν είναι μόνο το Εθνικό Θέατρο. Την Τετάρτη το βράδυ στο Ολυμπιείο, η Χορωδία της Λυρικής Σκηνής και οι καλλιτέχνες της είχαν «κοντά» τους περίπου 3.000 άτομα, παρά τον αφόρητο καύσωνα.

Που σημαίνει ότι το κοινό χρειάζεται διέξοδο, χρειάζεται προτάσεις, χρειάζεται, ασφαλώς, κίνητρα και διευκολύνσεις. Κάτι που να μοιάζει με έγνοια.

Οι κρατικές σκηνές και οι κρατικοί φορείς το έχουν αποδείξει. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα περιθώρια. Και για τους καλλιτέχνες και τον κόπο τους, και για την ψυχαγωγία των ανθρώπων αυτού του τόπου. Και γιατί, επίσης, αν θέλουμε να πάμε λίγο παρακάτω, μόνο στην τέχνη και στην παιδεία μπορούμε να ελπίζουμε.

Πάντως, πριν ξεκινήσετε για την Επίδαυρο το Σάββατο, καλό θα είναι να επικοινωνήσετε είτε με το Εθνικό Θέατρο είτε με το Φεστιβάλ για να ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες θέσεις στην παράσταση του Σαββάτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή